A Wednesday sorozat nagy kérdése: Ki az igazi gyilkos?

A Wednesday sorozat nagy kérdése: Ki az igazi gyilkos?

A lezárást tekintve maradt egy fontos kérdés, amelyet most megpróbálunk megválaszolni, ezért alábbi cikkünk SPOILEREKET tartalmaz.

November 23-án elérhetővé vált Tim Burton Addams Family spin-offja, a Wednesday című sorozat és az első évad nyolc epizódból áll. A történet szerint szülei, Morticia és Gomez beadják egy bentlakásos iskolába lányukat, Wednesdayt. A Nevermore Academy falain belül a leányzó hamarosan szembe találja magát egy gyilkossági üggyel és nyomozni kezd egy sorozatgyilkos után az újabb diákok eltűnését követően. Az Addams családot egyébként Charles Addams karikaturista alkotta meg 1938-ban.

A Wednesday rendezéséért és történetéért a Smallville párosa, Al Gough és Miles Millar felelt. Talán ennek is köszönhetjük, hogy az első évad vége egy érdekes utalást tartalmaz a gyilkos kilétét illetően, de vajon az a személy az, akire Wednesday is gondol? Ennek jártak utána:

Miután nagyobb pusztítást okozott az előző iskolájában, szülőei beíratják Wednesdayt a Nevermore Akadémiára, de itt sem a barátkozás lesz az elsődleges célja, sokkal inkább beszippantja főhősünket a létesítmény sötét múltja. Gyorsan rájön, hogy a helyi rendőrség igyekszik néhány támadást eltussolni, ezért eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot. Különféle elméletekkel áll elő, hogy ki lehet a tettes, mivel úgy tűnik egy szörnyeteg a felelős a gyilkosságokért. Méghozzá egy olyan lényről lehet szó, aki képes az alakváltása és akár emberi formát is fel tud venni. Első gyanúja szerint a titokzatos diák, Xavier Thorpe (Percy Hynes White) a szörnyeteg, ugyanis feltűnően sokat tud a lény kinézetéről.

De miután újabb bizonyítékok látnak napvilágot, módosítja álláspontját és inkább a terapeutájára, Valerie Kinbottra (Riki Lindhome) kezd el gyanakodni. Szerinte Valerie valójában Laurel Gates, aki azért tért vissza a városba, hogy megbüntesse azokat, akik bántották a családját. Amikor azonban a szörny megtámadja és megöli Valerie-t, az elmélete megbukik. A sorozat végén aztán az utolsó pillanatokban meglátogatja szerelmét, Tyler Galpint (Hunter Doohan). Miután bevallja neki, hogy nagyon kedveli őt, megcsókolják egymást, ennek hatására pedig Wednesday-nek látomása támad. Ebben látja meg, hogy a szörnyeteg egy gyilkosság után Tylerré változik vissza. Megdöbben azon, hogy a barátja lehet a gyilkos, ezért elszökik tőle. Wednesdaynek azonban számos alkalommal elmondják, hogy a látomásai nem mindig pontosak. Legtöbb esetben csak az igazság egy bizonyos oldalát mutatják meg, ezért nem szabad mindig megbíznia bennük. Ezt szem előtt tartva Tyler ártatlannak tűnik.

A leginkább elfogadott teória pedig azt sugallja, hogy Marilyn Thornhill tanárnő (Christina Ricci) lehet a gyilkos vagy éppenséggel ő maga a szörny gazdája. Feltűnően jó helyen volt a megfelelő időben, amikor Eugene-t (Moosa Mostafa) megölték az erdőben. Kedves külseje és önzetlen viselkedése csak egy álca lehet, miközben egyesek már látták őt belépni az iskola titkos könyvtárába és korábban úgy mutatkozott be, mint az egyetlen „Normie” – Egy Normie-nak nincs semmiféle természetfeletti ereje, de ez nem jelenti azt, hogy képtelen a sötét dolgokra – az iskolában. A botanika szakértőjeként pedig könnyen elkészíthetett egy olyan elixírt, amely előidézheti a szörny átalakulását.

Ha a sorozatot berendelik a második évadra, akkor minden bizonnyal fény derül majd arra, hogy Wednesday elképzelése helyes volt-e.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!