Berendelt az Amazon egy FTX-botrányról szóló sorozatot

Berendelt az Amazon egy FTX-botrányról szóló sorozatot

Az Egyesült Államok és a világ egyik legszemtelenebb csalásáról készülő széria munkálatai, ha minden jól megy, már 2023-ban elkezdődhetnek.

Nyolc epizódból álló sorozatot készít el az FTX-botrányról Joe és Anthony Russo produkciós cége, az AGBO az Amazon megbízásából. A Variety értesülései szerint David Weil rendezi a pilot epizódot, majd produceri szerepkörben folytatja a munkálatokat, miközben egy, a projekthez közelálló névtelen forrás azt állítja, hogy a Russo testvérek a producerkedés mellett átveszik a rendezést utána. Az Amazon azt reméli, hogy 2023 tavaszán beindulhat a forgatás.

„Izgatottak vagyunk, hogy ezzel a lenyűgöző sorozattal folytathatjuk nagyszerű munkakapcsolatunkat Daviddel, Joe-val, Anthony-val és az AGBO csapatával. Nem tudok jobb partnereket elképzelni, akik ezt a sokszínű történetet jobban megalkothatnák és eljuttathatnák a Prime Videos közönségünkhöz.” – mondta Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője.

Az FTX 2019-ben alakult meg és a világ egyik legnagyobb és legismertebb kriptovaluta tőzsdéje lett. Ám az elmúlt hetekben a cég összeomlott, és a hírek szerint több, mint 2 milliárd dollárnyi ügyfélalap hiányzik, a szövetségi ügynökségek pedig vizsgálatokat folytatnak ellene. Szintén a figyelem középpontjába került Sam Bankman-Fried, más néven SBF, az FTX egykori vezérigazgatója és társalapítója.

Az FTX nem tehetett mást, mintsem csődvédelmet kért az Egyesült Államokban, hiszen a kereskedők három nap alatt 6 milliárd dollárt vettek ki a platformról, viszont az összeomlás miatt a becslések szerint a körülbelül 1 millió hitelező hatalmas veszteséggel nézhet szembe. Az ügyvédek szerint a cég most másfajta üzletágakban igyekszik megtalálni a módját a bevételszerzésnek, azonban további problémák is nehezítik a dolgukat, mivel kibertámadásokkal is szembe kellett nézniük és jelentős vagyontárgyakat tulajdonítottak el tőlük.

Források szerint az Amazon-sorozat számos olyan újságíró bennfentes munkáin alapul majd, akik tudósítottak korábban az FTX-ről és Bankman-Friedről is. Bár az, hogy a széria pontosan milyen forrásanyagból dolgozik, jelenleg teljes mértékben titok. Arról is beszámoltak, hogy több Marvel-színésszel is tárgyaltak, akikkel a Russo fivérek korábban együtt dolgoztak, de ezeken a megbeszéléseken egyelőre még nem jutottak dűlőre és arról sincs pontos információ, hogy kikkel vették fel a kapcsolatot a szerepeket illetően.

„Ez az egyik legszemtelenebb csalás, amit valaha elkövettek. Sok szektort érintett a dolog – hírességek, politika, akadémia, technológia, bűnözés, szex, drogok és a modern pénzügy jövője. Az egész középpontjában egy rendkívül titokzatos figura áll, összetett és potenciálisan veszélyes motivációkkal. Szeretnénk megérteni, hogy miért történt meg mindez.” – mondták a Russo testvérek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!