FIFA 23: Csalódást keltőek a világbajnoki tartalmak?

FIFA 23: Csalódást keltőek a világbajnoki tartalmak?

Sok kritika éri a tartalmakat. 

Lassan egy hónapja velünk van a világbajnoki mód, a promóciók záporoznak, a 2022-es katari világbajnokságon is véget érnek a csoportkörök. Úgy tűnhet, minden idilli, tökéletes, a futball ünnepe zajlik hetek óta. Tényleg így van? A világbajnokságon nem biztos, mert bár vannak meglepetés eredmények, amik izgalmassá teszik a tornát, rengeteg botrány tarkítja az eseményt. Mi a helyzet az Ultimate Teammel? Sokak szerint itt sem túl rózsás a helyzet.

Nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy hiába tűnik soknak a tartalom, üres a játék, monoton és hamar rá lehet unni. Az egyik legnagyobb közösségi fórumon egy felhasználó konkrétan pontokba szedte a meglátásait. Azzal a címmel vezette fel az egészet, hogy „ez minden idők egyik legcsalódáskeltőbb promója?" Innen már sejthetjük, hogy nem túl pozitív a lista, amit hozott. Ebben megemlíti, hogy a World Cup-játékosok nem elég jók, miután a hat győzelmet megszereztük velük, teljesen haszontalanná válnak, és csak gyűlnek a csapatunkban. Az SBC-k sem sokszor biztosítanak olyan lapokat, amelyekkel felvehetjük a versenyt a legerősebb csapatokkal. Amikor meg mégis sok esetben a játékosok többsége nem is tudja megcsinálni, mert nem áll elég fodder a rendelkezésükre. Az objective-ek még inkább haszontalanok, nem éri meg időt tölteni velük, feltéve, ha már egy hétnél régebb óta játszol a FIFA 23-mal.  Kevésnek gondolja azokat a lapokat és eseményeket, amik a valós történésekre reagálnak, például TOTW vagy MOTM. Az OTW és a PTG-kártyák fejlődnek, ha a játékos válogatottja nyer, de lapokat tényleg nem kapunk a valós meccsek végeredményétől függően. Megemlíti azt is, hogy a piac is eléggé romokban hever, az árak is eléggé le lettek nyomva, többek között pont a játék elején kapott rengeteg erősebb kártya miatt. Azt a következtetést vonja le, hogy hetente mindössze annyi időt érdemes játszani, amíg letudjuk a Rivalst és a Weekend League-et.

Ezt persze mindenki döntse el maga, hogy talál-e szórakozást jelenleg a játékban a fent említett módokon kívül. Elég sokan felhozták, hogy a Dynamic Duo sem ment végig, és nem kapott mind a 32 nemzet ilyen kártyákat. Az valóban feltűnő, hogy ismét a népszerűbb nemzetek képviselői kapnak több szeretet, bár emögött pont az az elgondolás lehet, hogy azok a lapok érnek utána valamit, illetve az emberek többsége a legnagyobb sztárokkal szeret játszani. A vb-mód és a promók valóban kicsit üresek, a marketing erősebb volt mögötte, de a tapasztalt játékosok közül már eleve sokan szkeptikusan álltak hozzá. Nem ez lett a legrosszabb esemény, de hogy kiábrándító, az biztos. Sokban nem ad más érzést, mint egy átlagos promóció, miközben a futballvilág legnagyobb eseménye zajlik, amit csak négy évente élhetünk át. Erre a szintre pedig nem ért fel az Ultimate Team novemberben.

Te mit gondolsz róla?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te elégedett vagy a világbajnoki tartalmakkal?