LoL: Az

LoL: Az "AFK" Yuumit erőltetné a Riot a jövő heti nerfekkel

A Riot Games egyik vezető designere is megszólalt a tervezett Yuumi-nerf kapcsán.

Már csak néhányat kell aludnotok a 12.23-as League of Legends-frissítés élesítéséig. Jövő hét szerda hajnalban rengeteg változás érkezik az Idézők szurdokába, több hősnek minden képességét megváltoztatja a Riot. Yuumi nem tartozik közéjük, ugyanis a sokak által idegesítőnek tartott varázsmacskának "csak" a passzívja, valamint a végső képessége kap gyengítést. A Riot oldaláról Phroxzon, a designer csapat vezetője magyarázta el a nerfek mögötti gondolatmenetet.

Hogyan változtatja meg a Riot Yuumit?

  • Bop 'n' Block (passzív): Visszatöltési idő 14-6 másodpercről 18-6 másodpercre növekedik szinttől függően
  • Final Chapter (R): Lekötés hatóideje 1,75 másodpercről 1,25 másodpercre csökken

A passzívból szerezhető extra mana és pajzs a korai szinteken ritkábban kerülhet Yuumi birtokába, ugyanis jelentősen megnő a visszatöltési idő az Innate-en. Emellett a végső képesség lekötését nerfelik jelentősen, ugyanis 0,5 másodperccel hamarabb szabadulnak a rootolt ellenfelek a béklyóból.

Phroxzon szerint miért van szükség pont ezekre a gyengítésekre?

„Yuumi legnagyobb értéke, hogy egy olyan hősként létezik a LoL-ban, amely úgy képes segíteni a társait, hogy nem kell közben az egyik legnehezebb képességgel foglalkoznia, a pozicionálással. Ennek köszönhetően a játékos a mentális energiáját másra használhatja fel.”

Kicsit kacifántosan fogalmazott a rioter, de a lényeg, hogy ha már sokan úgy vélekednek Yuumiról, hogy tényleg egy AFK-oló hős, akkor legyen is az. A passzív alacsonyabb visszatöltési ideje miatt folyamatosan lehetett le-felugrálni a macskával, de a jövőben ennek kevesebb haszna lesz. Törekedik arra a Riot, hogy az új és/vagy gyengébb képességű játékosok ki tudják használni Yuumi igazi erejét, ehhez meg az kell, hogy az "aktív" változat gyengüljön. A kevesebb pajzs miatt sérülékenyebb lesz a karakter, így kétszer meg kell majd gondolni, hogy mikor mászik le a társ válláról a cica.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mennyire nehéz Yuumi?