LoL: Visszatért a Rod of Ages, a Korok pálcája, de kinek jó ez igazán?

LoL: Visszatért a Rod of Ages, a Korok pálcája, de kinek jó ez igazán?

Az egyik legikonikusabb tárgy újra hódítana az Idézők szurdokában.

A 2023-as League of Legends-előszezon egyik kellemes meglepetése volt, hogy a Riot Games úgy döntött, itt az ideje a Rod of Ages, avagy a Korok pálcája visszatérésének. A legendás tárgy hosszú éveken keresztül meghatározó eleme volt a világ legnépszerűbb MOBA-jának, azonban a 10.23-as LoL-frissítéssel eltávolították a boltból. A 12.22-es patchcsel visszakerült az elérhető itemek közé, méghozzá azonnal a mitikus kategóriában. Hiába azonban a hype, a statisztikák alapján alig-alig van olyan karakter, amire érdemes megvásárolni. És akkor még ezeknek a hősöknek a metában elfoglalt helye nem is került elő...

Mit tud jelen formájában a Rod of Ages, a Korok pálcája?

  • Aranyköltség: 2800 (eredetileg 3200 aranyba került, de hotfixelték a 12.22b frissítésben)
  • Varázserő: 60
  • Életerő: 300
  • Mana: 400
  • Recept: Ősi korok katalizátora + Pusztító pálca + Varázskönyv
  • Passzív: A tárgy minden percben 20 életerőt, 20 manát és 4 varázserőt nyer, legfeljebb 10 alkalommal és legfeljebb 200 életerő, 200 mana és 40 varázserő értékig. Maximális számú jelző elérésekor szintet lép, és az Örök körforgás összes hatása 50%-kal erősödik. (Megjegyzés: a felső szint határa továbbra is 18)
  • Egyedi passzív – Örök körforgás: a hősöktől elszenvedett, sebzéscsökkentés előtti sebzés 8%-át manaként tölti vissza, emellett a felhasznált mana 20%-ának megfelelő életerőt biztosít, elsütésenként legfeljebb 15 életerőig. A kapcsolható képességek másodpercenként legfeljebb 15 életerőt gyógyítanak. Minden 250 így visszanyert életerő vagy mana után 25% fokozatosan csökkenő mozgási sebesség jár 2 másodpercre.
  • Mitikus passzív: Az összes többi legendás tárgy számára 5 képességgyorsítást biztosít

Összességében "Nil novi sub sole", avagy nincs új a Nap alatt. A 2020-as és a 2022-es változat alig-alig tér csak el egymástól, amely tulajdonságok ma már kifejezetten gyengének számítanak. Olyan vetélytársakkal kell megküzdenie a játékosok kegyéért a RoA-nak, mint a Luden's Tempest, a Liandry's Anguish, az Everfrost, a Crown of the Shattered Queen és a Riftmaker. Igazán sokat profitálni a stackelődő manából, HP-ból és AP-ból Ryze, Anivia és Aurelion Sol tud, illetve Kassadinra sem rossz választás. A felsoroltak közül Kassa az egyetlen, amelyik úgy ahogy még beleillik a mostani metába, a másik három hőst nagyítóval kell keresni a statisztikai oldalakon.

Legnagyobb problémája a Korok pálcájának, hogy csak mitikus passzívból ad képességgyorsítást, amire a mágusok jelentős hányadának azonnal szüksége van, nem 2-3 legendás tárgy megvásárlása után. Három opció van a játékegyensúlyért felelős csapat előtt, amely közül választhatnak. 

  • Hagyják a mostani állapotokat, így a Rod of Ages marad a "népszerűtlen és egyáltalán nem hatékony" fiókban
  • Buffolják tovább a RoA-t, hátha ez segít a tárgynak
  • Nerfelik a többi AP-s mitikus tárgyat, így előtérbe kerülhet a RoA

Hogy mit lép a Riot, azt majd a jövő év eldönti. Ami biztos, hogy a jövő hét szerda hajnalban élesedő 12.23-as LoL-frissítésben nem nyúlnak hozzá egyetlen AP-s tárgyhoz sem a jelenlegi tervek alapján.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik hős a legerősebb jelenleg?