Teamfight Tactics - Monsters Attack: Az első ígéretes kompozíciók rankedhez

Teamfight Tactics - Monsters Attack: Az első ígéretes kompozíciók rankedhez

Lássuk mit is mondanak az első adatok.

A Monsters Attack tegnap élesedett és játékosok újra rávetették magukat a TFT-re. Ez persze azt is jelenti, hogy egyelőre mindenki kísérletezik, próbálja megtalálni azt a kompozíciót, amivel lehet haladni és megállja a helyét a ranked meccseken. Ha pedig már ott vagyunk, hogy eltelt egy nap, akkor bizony az első adag adat is befutott, amiből talán lehet egy halvány erősorrendet is összepakolni. Ebben a cikkben megnézzük a három talán legígéretesebbnek tűnő összeállítást. Persze azt még nem mondhatjuk, hogy ezek a legjobbak, mert a minta még nagyon vékony. Az adatok a Mobalytics oldaláról származnak.

Shadow Slash 

A kompozíció nem indul gyorsan, sőt a midgame környékén van benne egy erős pivot. Az egész alapja arról szól, hogy nincs Assasin mechanika a szinergiák között. Kivéve akkor, ha a Hacker trait aktív. Ebben az esetben megvan az a hex, ahonnan mégis a hátsó sorokba ugrik valaki. Ez lenne Zed, akit bizony meg kell pakolni tárgyakkal, hogy legyen értelme. Ezen kívül a csapatban olyan támogatókat pakolunk, mint Sejuani vagy Leona. Az egész végül kiegészül egy MF másodlagos AP egységgel, akire szintén lehet halmozni az AP cuccokat. Az első körökben Ashe lehet egy jó megoldás carry-nek és az első sorban a tárgyakat egy Renekton bőven elbírja. Amikor a kezdeti köröknek vége és ötös hatos szint környékén vagyunk, akkor jöhet Vi meg Alistar. Ezzel megvan a Defender és a Brawler is és így megvan a tankosság, hogy behúzzunk pár kört, de legalábbis ne veszítsünk túl sok életerőt. Ha pedig stabil a történet, akkor mehet a 8. szint. A végére, a tank cuccok leginkább Sejura kellenek. Amit megvan Zed, akkor oda is lehet pakolni jobbnál-jobb sebző cuccokat és lehet keresni Leonát.

Super-Laser

Ha kell egy Reroll komp, akkor ez a csapat jó választás lehet. Itt nincs pivot, ha jön egy jó econ augment vagy egy jó hero kártya, akkor már lehet is pörgetni. A tankunk Renekton, a carry pedig Ashe. A Laser Corps egységek miatt van egy adag extra sebzés, amit csak még tovább fokoz a Super szinergia. Ha pedig még azt is figyelembe vesszük, hogy a három csillagos egységeink alapból erőset ütnek és erre még rámegy az extra 30%, akkor érthető, hogy miért érhet el jó helyezést ez a komp. Nyilván a cél, hogy minél előbb eljussunk ötödik szintre, lásd econ augment, és ott mehet a slow roll. Fontos hogy az ötödik szint rollolunk, mert két legfontosabb figura, amit ki akarunk pattintanti hármasra, az Ashe és Rene, két 1 goldos egység. Ha jön GP akkor ő is mehet, de ez csak másodlagos. Ha két első megvan, akkor mehet a hatos és lehet megint keresni dolgokat. Itt a top prio a háromcsillagos Yasuo, mert ő lesz a másodlagos sebzés a csapatban. Persze ha jön Malphite vagy Lee Sin, akkor őket sem hagyjuk a boltban, de nem ők a legfontosabbak.

Heartbreaker

Végül utolsóként nézzünk meg egy olyan összeállítást, ami túl akarja élni a korai köröket, majd végül az első helyen köt ki. A hátsó sorban Apheilos az AD és nem sokkal előtte Viego lesz az AP carry. A tankosságot leginkább Ekko hozza, mint Aegis tank, és persze az egészet összeköti a Renegade-Ox Force szinergia. Ami nagyon vonzó benne, hogy a tárgyakban rugalmas, mert a benne lévő figurák szinte mindent fel tudnak használni, soha nem lesz olyan, hogy valami felesleges. A játékstílus alapvetően, ha lehetséges, akkor gyors 8, mert ott van olyan odds, aminél már érdemes rollolni. A játék elején a carry pozícióban ott van Talon, később róla kerülnek át a dolgok Apheliosra. Arra persze figyelni kell, hogy Talon kell a végső csapatba is, ami azt jelenti hogy kell egy csere. A meccs közepén jön Alistar, beindul az Ox-Force szinergia és alapvetően a Brawler, Admin és Defender trait miatt gyorsan stabilizálódik a pást. Ha valaki fél a pivottól, akkor ne tolja ezt, mert egyszer biztos, de lehet többször is át kell variálunk a felállásunkat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!