Ez a 8 játékos mérkőzhet meg vasárnap a 225 ezer forintos K&H e-kupa FIFA 23 döntőjében!

Ez a 8 játékos mérkőzhet meg vasárnap a 225 ezer forintos K&H e-kupa FIFA 23 döntőjében!

A december 10. és 11. között lezajló két selejtezőből az alábbi mezőny jött össze az év egyik utolsó és legnagyobb FIFA 23 tornáján.

Hatalmas érdeklődés övezte a K&H e-kupa FIFA 23 1v1 versenyének kvalifikációit. December második hétvégéjén mindkét selejtezőre órák alatt beteltek a 64 főt számláló nevezések, ami után a résztvevő játékosok egyeneses kieséses rendszerben küzdhettek meg a 4-4 továbbjutást érő helyek egyikéért. Ebből adódóan a hétvégét követően összejött a nyolc főből álló mezőny, akik ott lehetnek december 18-án, vasárnap az MTK Budapest Esport arénájában a finálén. Minden mérkőzés oda-visszavágós rendszerben (Bo2) zajlott le és mindig az összesítettben több gólt szerző játékos ment tovább a következő körbe, gólegyenlőség esetén egy harmadik, aranygólig tartó találkozó döntött. Minden meccset lejátszottak egészen a döntőig, mert a kiemelés szempontjából fontos volt ki hányadik helyen végez.

I. selejtező

A legjobb nyolcig eljutó játékosok játszhatták le a legnagyobb téttel bíró mérkőzéseket, hiszen ezeket a párharcokat, akik megnyerték, biztosították a helyüket a vasárnapi döntőben. Szombaton is összejött néhány komolyabb párosítás, az Illés Akadémia Spirit játékosa, Kelemen Berti például DomiNation_Sero-t verte meg 5:2-re a továbbjutáshoz. Rajta kívül gerike is sikeresen legyőzte 1:0-ára Erdei Tamást és, mint kiderült végül az egész kvalit behúzta, így ő lesz erről a napról az első számú kiemelt. A Gódor Donátot búcsúztató null-venus1 végül az offline esemény kapujában bukott el, miután kikapott AngelAttikától 1:0-ára. Eközben a címvédő, a DVTK-s Kleine Péter 8:3-mal biztosította a helyét a top 4-ben és ezzel a LAN eseményen is ott lehet.

II. selejtező

Vasárnapra is maradt néhány név és szorosabb összecsapás. Kezdetnek ManlyDan lepte meg a korábbi HUNESZ FIFA Masters győztes Brandti-t és 1:0-ás győzelmét követően bejutott a top 4-be. Seronak most jobban jött ki a lépés és a legfontosabb pillanatban Nudlii2001 ellen diadalmaskodott. Divitus elképesztő és drámai találkozókat követően, a PiTTTor07 elleni 7:6-os diadallal szerzett jogot a LAN döntőre. BJ_The_Legend pedig Adriánnal szemben bizonyult egy kicsivel jobbnak, a 4:3 pedig neki is főtáblát ért.

A torna döntőjét december 18-án az MTK Budapest Esport arénában tartják meg. A K&H FIFA 23 e-kupa utolsó meccsének lefújása után a 2022-es katari FIFA-világbajnokság döntőjét is megtekintheted és szurkolhatsz! A nézői részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://khkupa.esport1.hu/

A mérkőzéseket hatalmas kivetítőkön lehet majd követni, helyszíni kommentárral. Tehát, ha nem szeretnél lemaradni a K&H e-kupa FIFA23 1v1 versenyéről, akkor regisztrálj a fentebb közzétett honlapon és vésd fel a naptáradba december 18-át, hogy biztosan ott lehess a LAN-on. Aki pedig esetleg nem tud kilátogatni a helyszínre, az sem marad le az izgalmas összecsapásokról, hiszen a mérkőzéseket élőben lehet követni majd az esport2tv Twitch csatornán!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!