LoL: Ezért könnyebb az enchanter támogatók élete a tankokénál

LoL: Ezért könnyebb az enchanter támogatók élete a tankokénál

Másképp állnak az erőforrások begyűjtéséhez bizonyos karakterosztályok.

A League of Legendsben az első években kialakult az a meta, amelyik azóta is rányomja a bélyegét minden mérkőzésre. Felosztották a szerepköröket topra, jungle-re, midre, ADC-re és supportra. A támogatókon belül is elkülöníthető két nagy osztály: az enchanterek, avagy varázsló mágusok és a tankok, a közelharci harcosok. Teljesen más szerepet tölt be ez a két nagy class, azonban van egy terület, amelyben abszolút dominálni tudnak az enchanterek. Ez elsőre nem tűnik nagy problémának, viszont egy kezdőbb játékost abba az irányba terelhet, hogy ne a tankokat válassza.

Miben jobbak mérföldekkel az enchanterek a tankoknál?

Az aranyszerzésben. A támogató tárgyak közül a Spellthief's Edge és a Spectral Sickle segítségével pillanatok alatt elérhető az 500 és 1000 arany, amely a fejlődéshez szükséges. A Steel Shoulderguards és a Targon's Buckler jelentősen lassabban tömi tele a zsebét a tankoknak, így a korai szakaszban hátrányba kerülhetnek. A tankos itemek akkor működnek csak, ha a last hitelt minion közelében ott egy szövetséges hős. Ezzel szemben az enchanter support itemek ösvényen, sőt a dzsungelben is működnek, csak egy társ kell bizonyos távolságon belül. Ezért jobban megéri az enchanterekkel elmozogni a dzsungelessel, ha csak a piszkálódás és kiszorítás a cél. Mivel hamarabb fejlődnek át a tárgyak a varázsló támogatóknál, így az őrszemek kihelyezésének ideje is korábbi időpontra mozog, mint a tankok esetében. Ez segít a rálátás megteremtésében, így a biztonságos ösvényfázis kialakításában.

A tankok akkor miben bízhatnak?

Természetesen abban, hogy a tömegirányítási képességeik miatt akkor is hasznos tagjai lesznek a csapatnak, ha a korai szakaszban kisebb lemaradásba kerülnek. Emellett az alsó ösvényen könnyebben kezdeményezhetnek akciókat akár 2v2-ben, akár más társak bevonásával. Nem szabad elfelejteni, hogy a más ösvényekre történő elmozgás (roamolás) szintén jól működik, egy-egy betalált CC, majd az ebből kialakított kiiktatások plusz aranyat jelenthet a tankos támogatóknak.

Összességében az enchanterek a korai szakaszban sokkal gyorsabban gyűjtik az aranyat, de kevesebb potenciál van bennük, ha ténylegesen proaktívan kell akciókat kezdeményezni. Persze vannak kivételek, mint Karma, Brand vagy épp Xerath, azonban a plusz sebzés és aranynak az az ára, hogy ha egyszer szorult helyzetbe kerülnek, akkor tankosság hiányában jelentősen csökkenek a túlélési esélyek. Ez a kettősség az, amely miatt a jelenlegi metában mindkét osztály megállja a helyét a support szerepkörben, bár a számok alapján az enchanterek dominálnak (Janna, Sona, Nami rendelkezik jelenleg a legjobb győzelmi aránnyal a supportok között).

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te milyen támogatókat részesítesz előnyben?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.