Készítsd a naptárad, változhat az LEC menetrendje

Készítsd a naptárad, változhat az LEC menetrendje

Már nem kell sokat várni, hogy elstartoljon az európai topliga első 2023-as szezonja.

Az egyik legmegbízhatóbb informátor állítása szerint 2023-ban az LEC meccsnapjait más időpontokban rendezik meg, mint az elmúlt szezonokban. Az eddigi menetrend az volt, hogy pénteken és szombaton élvezhettétek az izgalmas összecsapásokat, valamint néha vasárnap is rendeztek mérkőzéseket. A jövő évben ez úgy alakulhat át Alejandro Gomis forrásai alapján, hogy a szombati meccsnap marad, de ehhez hozzá csapják a vasárnapot és a hétfőt is, miközben a pénteket kiveszik a képletből. Egyelőre a Riot Games nem erősítette meg ezeket az információkat, addig fenntartásokkal kell ezt kezelni.

Miért van egyáltalán három mérkőzésnap az eddigi kettő helyett?

A Riot néhány hete jelentette be, hogy teljesen átalakítják az európai topligát. A formátumváltozás érinti a szezonokat, a menetrendet, a közvetített ütközeteket, valamint a párharcok alatt megszerzendő győzelmek számát is. A megszokott tavaszi-nyári felbontás helyett téli-tavaszi-nyári szakaszokra osztják fel az évet. Ennek köszönhetően alakították át úgy a párharcokat, hogy Bo1-ek, Bo3-ak és Bo5-ök egyaránt színesítik a palettát. Talán izgalmasabbak lesznek ennek köszönhetően a szezonok, valamint a hosszabb és stratégiailag mélyebb szériák során elegendő tapasztalatot szereznek az európai együttesek, hogy a nemzetközi porondon ismét sikereket érjenek el.

Kinek jó a hétfői meccsnap?

Kiváló kérdés, ugyanis hétköznaponként 17:00-kor indultak az első összecsapások, 22:00-kor az utolsók. Általában 23:00-ig ott kellett ülni a képernyők előtt, ha egyetlen pillanatot sem akartatok elszalasztani. Mivel kedden a nézők többsége iskolába és/vagy a munkahelyére megy, ezért benne van a pakliban, hogy a záró meccseken visszaesik a nézőszám, mivel elvonulnak az emberek aludni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik a jobb nézői szempontból?