LoL: A szemgolyó-eset, avagy a Szurdok hírnökének egy rejtett tulajdonsága

LoL: A szemgolyó-eset, avagy a Szurdok hírnökének egy rejtett tulajdonsága

A Riot Gamesnek nem tartana sokból megkönnyíteni a játékosok életét.

Vannak a League of Legendsben olyan hatalmas neutrális célpontok, amelyek elhozatalából komoly előnyt lehet kovácsolni. Ebbe a kategóriába tartoznak az elemi sárkányok, az Ősi sárkány, a Szurdok hírnöke és a Baron Nashor. A szörnyek legyőzése nem egyszerű feladat, cserében permanens erősítés, egy extra toronytörő barát, esetleg egy ideiglenes buff üti a csapatok markát. A legkülönlegesebb sebezhetősége minden kétséget kizáróan a Rift Heraldnak van, azonban messze nem tökéletes az a rendszer, amely jelzi a játékosoknak, hogy hamarosan "bezár a bazár".

Hogy működik a Szurdok hírnökének szeme?

Shelly hátán van egy olyan rész, amelyet ha alaptámadással megüt a hős, akkor extra sebzést (a Herald max HP-jának 12%-át tényleges sebzésként) tud ezzel a csapással kiosztani. Ez a szem, amely csak időszakosan nyílik ki. Alapból 10 másodperc a szem kinyitásának töltési ideje, azonban minden hőstől elszenvedett alaptámadás ezt 2,5 másodperccel csökkenti, de 3 másodpercen belül maximum 1-szer nyitja ki a szemét a hatalmas rovar. A csavar a sztoriban, hogy 15% maximális HP alatt egyszer sem nyílik ki a Hírnök szeme, azonban ezt semmilyen módon nem jelzi a Riot.

Megoldás a problémára

Összesen három dolog van, ami kiküszöbölheti azt, hogy a 15%-os "szemzárásos" intervallumból jól jöjjön ki a csapat.

  1. megoldás: Nagyjából 16% életerő környékén ott kell hagyni a Heraldot, hogy még egyszer kinyissa a szemét, így minimális HP-ra le lehet ütni
  2. megoldás: Pingelni kell a Heraldot, így lehet látni a %-os maradék HP-ját
  3. megoldás: A Riot Gamesnek kéne fejlesztenie úgy a LoL-t, hogy a Herald HP-ját jelző csíkon valahogy mutassa a rendszer a 15%-os limitet

Remélhetőleg lesz majd egy ilyen "quality of life" változtatás, ugyanis nagyban megkönnyíteni a Hírnökkel hadakozó csapatok életét egy kis átszínezés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te tudtad, hogy 15% HP alatt nem nyílik ki a szeme Shellynek?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.