Megjött az atombomba egyik megalkotójáról szóló Nolan-film előzetese

Megjött az atombomba egyik megalkotójáról szóló Nolan-film előzetese

A Universal Pictures kiadta Christopher Nolan legújabb filmjének, az Oppenheimernek az első nagyobb trailerét.

Nolan a számos fantasztikus műve után egy újabb nagyszabású mozival igyekszik felcsigázni a rajongóit. Megjött ugyanis az Oppenheimer első nagyobb volumenű előzetese. Maga az alkotás J. Robert Oppenheimer fizikus életét mutatja be és azt, hogy milyen módon sikerült megalkotnia az első atombombát. Közreműködött ugyanis a Manhattan Projectben, ami a nukleáris fegyverek létrehozására irányuló, 1942 és 1946 között zajló kormányzati kutatás volt. Őt tették meg a Los Alamos Laboratory igazgatójának, ahol a bombákat fizikailag összeszerelték, illetve itt hajtották végre a teszteléseket is. A rendező viszont nem akart CGI technológiát használni ezekhez a jelenetekhez, így nem is akármilyen gondokkal kellett megküzdeniük a sikeres felvételeket illetően.

A főszereplőt Cillian Murphy alakítja, aki korábban több ízben is dolgozott már együtt Nolannel, hiszen szerepet kapott korábban az Eredetben, a Batman trilógiában és a Dunkirkben is. Kiderült az is, hogy Murphy minden esetben azonnal igent mond Nolannek, teljesen mindegy, hogy mekkora szerepet kínál neki.

Rajta kívül további A-listás színészek is megjelennek majd a vásznon: Florence Pugh (Jean Tatlock), Emily Blunt (Kitty Oppenheimer), Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Matt Damon (Leslie Groves Jr.), Gary Oldman (Harry S. Truman), de ez a névsor kiegészül még velük is: Rami Malek, Kenneth Branagh , Benny Safdie, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Josh Peck, Jason Clarke, David Dastmalchian, Alex Wolff, James D'Arcy.

A film egyébként Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin „American Prometheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája” című életrajzi regényén alapul, amely 2006-ban megkapta Pulitzer-díjat is. Az Oppenheimer emellett Nolan első olyan filmje lesz a 2000-es „Memento” óta, amelyet nem a Warner Bros. égisze alatt adnak ki, hiszen a Tenetet követően a véget ért mindenféle kapcsolt a két fél között.

Az Oppenheimer című filmet 2023. július 21-én mutatják be a mozikban.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!