Emlékeztek még? 11 hihetetlen játékos, akiket a FIFA-borítók átka sújtott!

Emlékeztek még? 11 hihetetlen játékos, akiket a FIFA-borítók átka sújtott!

Van egy sötét oldala a FIFA címlapjára kerülésének, és ez az átok nem válogatott az évek során a labdarúgók közül.

A FIFA borítójára kerülni az egyik legnagyobb megtiszteltetés, melyet labdarúgó elérhet, persze az aranylabdán kívűl. Az évek során a szupersztárok mellett hatalmas tehetségek is részesültek ebből az érzésből, Lionel Messitől, Ronaldinhon át egészen Jordan Hendersonig.

A FIFA23 borítóján a PSG csillaga, Kylian Mbappé található jelenleg. Viszont van egy sötét oldala ennek az éremnek is. Egy kimondatlan átok sújtja a játékosok javát, kik felkerülnek a címlapra. Nézzünk szét a múltban, hiszen volt pár furcsa sztori:

David Beckham – FIFA: Road to the World Cup 98

Magától értetődő volt az angol aranyifjút választani. Aztán jött az Argentína elleni mérkőzés és Becks nem tudott ellenállni a csábításnak, felvágta Diego Simeonét, amiért meg is kapta a piros lapját. Ez pedig hazájában az első számű közellenséggé tette őt.

Az emberek sokszor elfelejtik mennyire is utálták a vb utáni hónapokban Beckhamet a szurkolók. Elégették a mezeit, illetve az összes ereklyétől megszabadultak.

Dennis Bergkamp – FIFA 99

A holland 98/99-es szezonja nem volt éppenséggel katasztrófa, végülis az Arsenallal egészen a bajnokság végéig harcolt a Manchester Uniteddel a bajnoki címért. Aztán az FA kupa elődöntőjében egy fontos büntetőt rontott, ezzel lehetőséget adva Ryan Giggsnek, aki élt a lehetőséggel. Az volt Bergkamp utolsó büntetője, amit bevállalt a karrierje során. Több, mint furcsa.

Fernando Morientes – FIFA 2005

Morientes kissé meglepetésszerűen szerepelt a 2005-ös borítón Patrick Vieira és Andriy Shevchenko mellett. Nagyot futott egyébként 1 évvel előtte a Monacoval a Bajnokok Ligájában. A 2004/05-ös idény viszont elég langyos volt számára, pláne, hogy Michael Owen kiszorította őt a Real Madridból, így a Livepoolhoz került kölcsönbe. Összesen 36 meccsen 6 gólig jutott abban a szezonban.

Wayne Rooney – FIFA 2006

Remekül teljesített a 2005/06-os idényben. Bár a Chelsea lett a bajnok, mégis megszerezte a Manchester Uniteddel az első érmét, miután a Ligakupát megnyerték. Aztán jött Paulo Ferreira és eltörte a lábát, így a 2006-os vb-t kihagyni kényszerült. Micsoda pech.

Theo Walcott – FIFA 2010

Theo nem sokáig örülhetett a borítónak, miután Fabio Capello kihagyta őt a dél-afrikai vb-re utazó angol keretből. Négy évvel azelőtt még a Sven-Goran Eriksson féle csapat egyik felfedezettje volt, de a felnőtt keretbe nem sikerült maradandót alkotnia. Néhányan azt mondták, hogy szerencséje volt és nem vett részt a Németországi súlyos vereségben. Utólag már minden másként néz ki.

Kaká – FIFA 2011

A brazil középpályás kemény 14 mérkőzést játszott a Real Madrid színeiben ebben az évben. A sérülések folyamatosan hátráltatták, hogy a királyi gárda rendelkezésére álljon és valami kiemelkedőt nyújthasson. Pár év múlva vissza is tért Milánóba, tehát a spanyol kitérője az egyik legnagyobb hibának bizonyult.

Jack Wilshere – FIFA 2012

Volt idő, mikor azt gondolták az angol úriemberről, hogy Xavi vagy Inieste nyomdokaiba léphet. A 2011/12-es szezon pont nem így zajlott számára. Sérülései miatt egyszer sem tudott kifutni a gyepre az Arsenal játékosa az évben.

Eden Hazard – FIFA 2015

Zseniális volt a 2014/15-ös évadban, ő lett a Premier League legjobb játékosa és a bajnoki címet is bezsebelte a Chelseavel. Aztán a következő szezon ennek az ellenkezőjévé vált. Halvány árnyéka volt önmagának, egészen Áprilisig nem talált az ellenfelek kapujába, bár aztán kezdett magára találni. Ennek ellenére az átok tényleg létezik!

Jordan Henderson – FIFA 2016

Sokan vakarták a fejüket, mikor bejelentették, hogy ő lesz az egyik játékos a borítón. Szavazást írt ki az EA és végül egy másik réteg őt választotta meg. Talán nem kellett volna, mivel ő lett a FIFA átok következő áldozata. Kevésbé ment neki a játék, és az Európa-bajnokságon össze is szedett egy sérülést, így mindössze 1 mérkőzésen lépett pályára az angol válogatottban. Mielőtt visszatérhetett volna, nos, jött Izland és a többi már történelem.

Marco Reus – FIFA 17

A Borussia Dortmund támadója kétségtelenül tehetséges és világszerte sokan szeretik. Balszerencséjére őt nézték ki a tavalyi FIFA borítójára. A térde ebben az évben folyamatosan rakoncátlankodott, nem tudta azt nyújtani, amit szeretett volna. Összesen 24 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt májusban elszakadt volna a keresztszalagja és következett a januárig tartó kényszerpihenő.

Cristiano Ronaldo – FIFA 18

Nahát, nahát. Kellett pár esztendő, de kicsit úgy tűnik őt is elérte az átok. Amilyen botrányokkal teli az elmúlt féléve... de nem akarjuk azért a FIFA borító nyakába varrni ezt a dolgot, de azért ez is furcsaság számba megy azért. Azt pedig már meg sem említenénk, hogy bár Mbappé mindent megtett idén a katari labdarúgó világbajnokságon, a mesterhármas sem volt elegendő a világbajnoki címvédéshez. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!