100 lövéssel tesztelték a FIFA 23 legmagasabb kapusát, íme az eredmény

100 lövéssel tesztelték a FIFA 23 legmagasabb kapusát, íme az eredmény

Gondoltad volna, hogy egy cseh a legmagasabb hálóőr a játékban?

Nem feltétlenül attól lesz valaki pazar kapus, ha minél magasabb, de azért fontos lehet bizonyos helyzetekben, hogy meddig képes nyújtózkodni a kezeivel. De vajon miért akarna valaki egy minél nagyobb hálóőrt a csapatába?

Nos, számos oka lehet annak, ha néhány magas játékost is bepakol valaki a kezdőcsapatába, bár ez az utóbbi években már alaposan megváltozott. Az egyik, hogy a kapusok terén nem ez a mérvadó tulajdonság, a másik pedig, hogy az ívelések ideje lejárt, ezért a támadószekcióban sincs sok értelme langaléta játékosokat bevetni.

A legjobb kapusok a játékban egyébként mind 200 centiméter alatt vannak. Courtois például 199 centiméter magas, míg Donnarumma 196 vagy Neuer 193, hogy csak néhányat említsünk. A legmagasabbra nőtt hálóőrök viszont közelében sincsenek a gold lapoknak, szóval szinte semmi esély nincs rá, hogy bárki is megvásárolja őket és nevezze a kezdőjébe. Valószínűleg ez öngyilkosság lenne, ellenben a valóságban már lehet jelentősége, hogy ki mekkorára nő, ugye? Alapvetően viszont itt sem ez a meghatározó, ugyanis nem emiatt kerül valaki a legjobbak közé. A FIFA 23-ban egyébként egy cseh profi labdarúgó, Thomas Holy a legmagasabb, de nem csak a kapusok között, hanem a teljes mezőnyt figyelembe véve. A 31 esztendős cseh az EFL másodosztályában, a Carlisle United csapatában játszik. Holý a Sparta Prague-ban kezdte profi pályafutását, de tagja volt 2019 és 2022 között az Ipswitch Townnak is.

Az alábbi videó még a nyáron készült, de a FIFA 22 után továbbra is övé a legnagyobb játékosa cím a FIFA 23-ban is. Az előző részben egyébként egy 65-ös bronz lapja volt, ami az új epizódra 62-re esett vissza. A srácok 100 lövést adtak a tizenhatos előteréből, hogy kiderüljön mire képes a 206 centis portás.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!