FIFA: Pelé évek óta az egyik legjobb választás a támadósorba

FIFA: Pelé évek óta az egyik legjobb választás a támadósorba

Szerencsés, aki a csapatában tudhatta Pelét.

Csütörtök este elhunyt a futballvilág egyik legnagyobb alakja és legendája, Pelé. Az EA is tiszteletét rótta le az ikon előtt és ajándékba adott a játékosoknak egy őt ábrázoló tifot. A kivételes képességű támadó maga is tagja a FIFA-sorozatnak évek óta és az egyik legjobb, legdrágább kártya tulajdonosa. A karrierje előtt tisztelegve visszatekintettünk, hogy milyen lapokkal szerepelt Pelé az elmúlt FIFA-részekben.

FIFA 23

Idén négy ICON-verzióval szerepel a játékban, a Base 91-es, a Mid 95-ös, míg a Prime 98-as. A történelem egyetlen háromszoros világbajnoka természetesen a katari vb során kapott egy World Cup ICON lapot is, ami 96-os OVR ratinggel rendelkezik. Nem egyszerű ilyet szerezni, a 91-es kártya is több, mint két millió FUT érme, míg a Prime még az ötmilliót is meghaladja.

FIFA 22 

Az előző játék nem sokban különbözött az ideitől, 91, 95, 98-as Base, Mid és Prime lapja volt, azonban kapott egy 99-es ICON Moments verziót is márciusban. Még úgy is közel 4 millió az értéke, hogy a játékosbázis nagyrésze már nem játszik a FIFA 22-vel. Erre a lapra idén is számíthatunk.

FIFA 21

Az aktív játékosok értékelése változik évről évre, ám az ICON-lapok esetében nem ilyen gyakori a változtatás. Pelé esetében az EA úgy ítélte meg, hogy jól belőtték ezt az értéket, és FIFA 22-es lapok megegyeznek a FIFA 21-essel. Ám különbségek vannak az árban. Az ICON Moments kártya több, mint 7 millió FUT érme. Ám, a FIFA 20-ban ez már 9 millió!. A FIFA 19 során valamivel kevesebb, mint 7 millió, de jól látszik, hogy a játékosok többsége hiába megy át mindig a friss játékra, ez nem nyomja le az árakat, sőt.

FIFA 18

Itt még nem kapott ICON Moments kártyát, „csak" a három másik verziója volt elérhető. Egy évvel korábban a FIFA 17-ben pedig egyetlen kártyája volt, amely 95-ös OVR ratinget kapott és CF volt a pozíciója (sok lapja CAM Pelének). Abban is más volt, hogy itt még nem voltak ICON-kártyák, Legenda besorolást kapott. Ugyanez igaz a FIFA 16-ra és 15-re is. 

Összességében a statjaiból és az árából is megállapítható, hogy nagyon szerencsés az, aki valamelyik évben a csapatában tudhatta. Nálad volt ilyen?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!