Alighanem ezt a 10 filmet várjuk a legjobban 2023-ban

Alighanem ezt a 10 filmet várjuk a legjobban 2023-ban

2023 nagy esztendő lesz a sci-fi szerelmeseinek számára, de egyes népszerű alkotások rebootjából és régóta várt folytatásokból sem lesz hiány.

Még mindig a mozi az egyik legkedveltebb szórakozási forma az emberek körében és ez 2022-ben sem volt másként. Milliók látogatták meg a különböző vetítőtermeket, annak ellenére is, hogy az utóbbi esztendőkben a streamingszolgáltatások is egyre nagyobb teret hódítanak. Mindenesetre vitathatatlan, hogy 2022-ben is volt néhány kiemelkedő alkotás, melyet nem volt érdemes mozin kívül megtekinteni. Ilyen a Nope, az Adam Project és az Everything Everywhere All At Once. Az év vége is erősre sikeredett, hiszen olyan kulcsfontosságú filmeket is moziba küldtek az ünnepi időszakra, mint az Avatar: The Way of Water és a They Cloned Tyrone. A sci-fi műfaj rajongói pedig már csak ezeknek köszönhetően is izgatottan várhatják a 2023-as évet a kasszasikerek miatt. Lássuk hát a tízes listánkat:

Dune: Part Two

Denis Villeneuve készített egy remek első részt a Frank Herbert által megírt Dűne című 1965-ös regényéből és 2021-es film sikere hozzájárult ahhoz, hogy a folytatás is szinte azonnal zöld utat kapjon. A film ott folytatódik, ahol a Dune véget ért, tehát amikor Paul Atreides (Timothée Chalamet) hatalomra jutott a IV. Shaddam császár elleni felkelést követően.

A következő epizódban is ott lesz Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Stellan Skarsgård és Dave Bautista, de lesznek új arcok is, mint Florence Pugh és Austin Butler. A várva várt folytatás a tervek szerint 2023. november 3-án kerül a mozikba.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája egy közelgő disztópikus akció-kalandfilm, amely Suzanne Collins azonos című, 2020-as regényén alapul, és egyben az Éhezők Viadala-trilógia folytatásaként, ileltve előzményeként is szolgál.

A történet szerint a középpontba a fiatal Coriolanus Snow kerül, aki végül ugyebár Panem elnöke lesz, és a 10. Éhezők Viadalának eseményére készül, a versenyre, amely előkészíti az utat a hatalmának. A film szereplői között a hírek szerint ott lesz Tom Blyth, Snow szerepében Rachel Zegler tűnik fel, rajtuk kívül pedig bekerült még a projektbe Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Burn Gorman, Peter Dinklage és Viola Davis is. A tervek szerint a film 2023. november 17-én debütál a mozikban.

M3gan

Gerard Johnstone rendezésében lát napvilágot a M3GAN, amely egy sci-fi horrorfilm lesz és alapvetően elsőre az embernek a Chucky című alkotás jut az eszébe a trailer láttán. A film Gemmát követi nyomon, aki egy játékgyártónál dolgozik, de hirtelen kénytelen be kell töltenie unokahúga felett a gyám szerepét, miután a M3gan elnevezésű robotbaba megalkotása közben mindkét szülőjét elvesztette.

Gemma szerepébe Allison Williams bújik míg Violet McGraw Cadyt, Gemma unokahúgát alakítja. A szereplők között van még Ronny Chieng, Amie Donald, Brian Jordan Alvarez és Jenna Davis. Az M3GAN 2023. január 13-án kerül a mozikba.

Transformers: Rise of the Beasts

Jön az újabb robot orgia a Transformers: Rise of the Beasts képében. A címe alapvetően el is árulja, hogy a történetnek köze lesz a Beast Wars sztorijához. Ez lesz a nyolcadik élőszereplős Transformers-film, illetve a 2018-as Darázs folytatásaként is emlegetik. Optimus Prime kerül a fókuszba és egy kicsit visszarepülünk az időben, hiszen a cselekmény 1994-ben, a New York-i Brooklynban játszódik, miközben a robotok kapcsolatot teremtenek a bolygóval. A Rise of the Beasts című filmet Steven Caple Jr. rendezi, akinek a 2018-as a Creed II-t is köszönhetjük.

A filmet 2023. június 9-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Spaceman

Kivételesen ez a film is egy regény feldolgozása. Jaroslav Kalfař 2017-ben írta meg a Spaceman of Bohemia című könyvét, ami Jakub Prochazka történetét meséli el. A nagyszülei cseh vidéken nevelték fel, miután kisfiúként a szülei elhagyták. A film pedig azt mutatja majd be hogyan vált belőle az ország első űrhajósa. Meglepő lehet, de a főszereplő Jakub Prochazkát, Adam Sandler játssza majd el. A filmnek egyelőre pontos premierdátuma nincs, de valamikor 2023-ban várható az előzetes híresztelések szerint.

65

Sam Raimi producerként vett részt a munkálatokban és az ő égisze alatt kapott szabad kezet Scott Beck és Bryan Woods, rendező és forgatókönyvíró. A film középpontjában egy űrhajós áll, aki egy furcsa világban történt leszállás után gyorsan megtudja, hogy nincs egyedül.

A hírek szerint Adam Driver kapta meg a főszerepet, akit olyan projektekből ismerhettek, mint a Marriage Story, a Silence és a House of Gucci. A film bemutatójára 2023. március 10-án kerül sor.

The Mothership

Az Anyahajó szintén egy sci-fi thriller kalandfilm lesz, amelyet egyszemélyben Matthew Charman írt és rendezett. A film Sara Morse-t követi majd nyomon egy évvel azután, hogy férje megmagyarázhatatlan módon eltűnt az egyik otthunkból. Sara a gyermekeinek segítségével igyekszik megtalálná férjét és miközben az igazságot kutatják felfedeznek egy furcsa, földönkívüli tárgyat a házuk alatt.

Az Oscar-díjas Halle Berry mellett feltűnik a vásznon még Molly Parker, Omari Hardwick, Sydney Lemmon, Paul Guilfoyle és John Ortiz is. A filmet a tervek szerint valamikor 2023-ban mutatják be a Netflixen, pontos dátuma egyelőre viszont nincs.

The Pod Generation

Nehéz elképzelni, de tényleg létezik: sci-fi romantikus vígjáték. Ebben a műfajban képviselteti magát a The Pod Generation Sophie Barthes rendezésében. A sztori szerint a közeljövőben játszódik, ahol a mesterséges intelligencia az őrület, a természet pedig homályba vész. A történet főszereplői egy New York-i házaspár, Rachel és Alvy, akik a Pegasus cégóriás által megalkotott új technológia révén készülnek a családalapításra.

A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke és az Oscar-díjra jelölt Chiwetel Ejiofor alkotnak majd egy párt a filmben. A változatos szereplőgárdában Kathryn Hunter, Vinette Robinson, Rosalie Craig, Jean-Marc Barr, Rita Bernard-Shaw és Megan Maczko is helyet kapott. A film a tervek szerint valamikor 2023-ban kerül bemutatásra.

Distant

Sci-fiből sosem elég, de most a miheztartás végett egy vígjáték került terítékre. Josh Gordon és Will Speck rendezésének főszereplője egy aszteroidabányász, akinek egy idegen bolygón történő leszállás után kell életben maradnia az ellenséges körülmények között. Az oxigénszint figyelése mellett a bizarr lényeket sem árt, ha elkerüli, hogy elérje a másik túlélőt.

A film 2023. január 27-én kerül a mozikba.

Hello Stranger

A Hello Stranger ki nem találnátok, de egy hamarosan megjelenő sci-fi thriller. A filmben Faye-t, egy özvegyet követhetünk majd nyomon. A néhai férje, Evan képeinek felhasználásval készült android-szimuláns (SIM) segítségével igyekszik megbirkózni a veszteségével. A kaland akkor indul, miután megszökik egy szövetségi nyomozó elől, aki tudatos, potenciálisan veszélyes SIM-kártyákat keres.

Faye-t, a Halálos iramban egyik sztárja, Jordana Brewster fogja alakítani, a kormányügynököt pedig Sam Worthington személyesíti meg. A Hello Stranger 2023-ban jelenik meg a mozikban.

Te melyik filmeket várod 2023-ban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!