Átigazolása után, 12 éve nem látott alacsony ratinget kapott CR7 a FIFA 23-ban

Átigazolása után, 12 éve nem látott alacsony ratinget kapott CR7 a FIFA 23-ban

Az EA Sports nem sokat teketóriázott, több ízben is csökkentette a portugál értékeit, bár egyelőre a legfontosabb játékmódban ez még nem érződik.

Ami viszont késik, az valószínűleg nem múlik, és miután a 37 éves portugál zseni (februárban már a 38. életévét is betölti) végül Európán kívül, Szaúd-Arábiában folytatja pályafutását, a kiadó alighanem minden téren nekilát lefaragni a FIFA 23-ban megszokott mutatóiból.

A Manchester Uniteddel felbontott szerződést követően egy elképesztő ajánlat futott be hozzá a Közel-Keletről, hiszen az Al-Nassr együttesétől évi 200 millió eurós fizetést – és valószínűleg állandó játéklehetőséget – kap. Külön érdekessége a dolognak, hogy egy záradék szerint még elvileg a Bajnokok Ligájába is visszatérhetne, ami egyébként a portugál támadó nagy álma, mivel a szaúdi csapat tulajdonosi köre megegyezik a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedéval. Abban az esetben, ha a szarkák az idény végén BL indulást érő helyen végeznek, akkor CR7-et kölcsönadhatják az együtteshez, így ott lehetnek a legrangosabb kupa-sorozatban az ősszel.

Ez azonban még odébb van, az viszont már megtörtént, hogy az EA Sports az átigazolás hatására rögtön hozzányúlt a kártyájához a játékban. Amikor a FIFA 23 októberben megjelent, Ronaldo még 90-es értékeléssel büszkélkedhetett, amivel a világ legjobb tíz labdarúgója között szerepelt. Értékelése (rating) azonban mostanra már csak 88. Ráadásul Dribbling mutatója 84-ről 81-re, míg Staminája 74-ről 70-re esett vissza. Egyébként a FIFA 11 óta ez az első alkalom, hogy Ronaldo összesített értékelése 90 alá süllyedt.

A „jó hír” viszont, hogy Ronaldo statisztikái egyelőre csak a karrier és egyéb játékmódokban változnak, míg az Ultimate Team (FUT) kártyái nem módosulnak. Az viszont jó kérdés, hogy ez meddig marad így.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!