Brendan Fraser szívesen visszatérne egyik kedvenc filmjének folytatásába

Brendan Fraser szívesen visszatérne egyik kedvenc filmjének folytatásába

Ki ne látná őt szívesen ebben a kalandfilmben negyedszer is?

Brendan Fraser karrierje új fordulatot vett és alighanem másodvirágzását éli. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például A Bálnában nyújtott alakítása, amihez egészen elképesztő átalakuláson ment keresztül, hogy a lehető leghitelesebb módon ábrázolja karakterét. Az új filmje alapján tehát simán Oscar-esélyes lehet az amerikai színész. A közelmúltbeli elismerések ellenére Fraser mégsem riad vissza a gondolattól, hogy egyik kedvenc filmjének ikonikus szerepében is visszatérjen.

1999-ben mutatták be A múmia (The Mummy) című filmet, amelyben Fraser Richard O'Connell bőrébe bújva lopta be magát a rajongók szívébe. Ez a szerep nagyban hozzájárult ahhoz, hogy még jobban megismerjék a nevét Hollywoodban és azon túl is. A film aztán több spinoffot és folytatást is megélt, Fraser viszont a 2008-ban bemutatott harmadik epizódot követően nem tért vissza a franchisehoz. Azóta nem ment neki olyan jól a szekér és csak kevésbé sikeres alkotásokban kapott helyet. Az utóbbi években viszont ismét igyekezett visszakapaszkodni a csúcsra és A Bálna mellett a No Sudden Move vagy a közelgő Killers of the Flower Moon mind figyelemfelkeltő filmeknek mondhatóak.

Mindenesetre ő nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy A Múmia esetleges következő epizódjában kérdés nélkül benne lenne. A Deadline-nak adott interjújában Fraser biztosította a rajongókat, hogy több, mint nyitott egy következő múmia filmre.

„Te jó ég, nem tudok semmilyen szaftos részletet.” – viccelődött. „De ez egy nyitott kérdés már egy ideje. Én biztosan nem ellenezném. Amúgy sem ismerek olyan színészt, aki ne akarna munkát. Nem hiszem, hogy voltam-e már a szakmai életem során egyszerre ennyire híres és ennyire alulfizetett, úgyhogy simán benne lennék.”

Noha 15 év telt el azóta, hogy utoljára Rick O'Connellként lehetett látni, és bevallottan nem is olyan fiatal, mégis úgy látja, hogy a karakter értékes a rajongók számára, mivel örömet okoz számukra szerte a világon.

„Nincs konkrét elképzelésem arról, hogy mit szeretnék ezután csinálni, de azt tudom, hogy még 54 évesen is érdekelne ez a dolog.” – folytatta. „Kezdem úgy érezni, hogy valóban van egyfajta állandóság abban, amit csinálunk. Valóban olyan módon érheti el az embereket, ami megváltoztathatja a világról alkotott képüket.”

Nyilvánvaló, hogy jelenleg nincs tervben egy újabb A múmia film, hiszen a 2017-es Tom Cruise által fémjelzett reboot csúnyán megbukott a kritikusoknál és a pénztáraknál is, dacára a 400 milliós világszerte összehozott bevételnek. Egyébként a színész úgy gondolja azért bukott meg az új próbálkozás, mert csak egy sótlan horror volt, ami nélkülözte a humort, holott az a Múmia filmek lelke. Egyelőre tehát várnunk kell és meglátjuk Fraser megjegyzései milyen hatással lesznek Hollywoodra, aztán lehet csak álom marad egy esetleges Múmia folytatás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!