LoL: Már teszteli a régi-új Súlyos seb hatást a Riot Games

LoL: Már teszteli a régi-új Súlyos seb hatást a Riot Games

Nem pihen egy pillanatra sem a League of Legends játékegyensúlyért felelős csapata, már formálódnak a jövőbeli terveik.

A 2023-as szezonról készült LoL Pls videó publikálása után nem sokkal Riot Phroxzon és Riot Petrie közel 10 percben összefoglalta, hogy a híres nevezetes balance team min dolgozik a háttérben. Kifejezetten azokra a területekre fókuszáltak ebben az anyagban, amelyek a konkrét, de nem nagy volumenű változtatásokat jelentik. Ezek a buffok és nerfek a kéthetente megjelenő frissítésekben érkeznek meg az éles szervereke, hogy felforgassák és egyensúlyba hozzák az épp aktuális metát a legalacsonyabb rangtól a profi szcénáig. De milyen ötletek és konkrét terven vannak jelenleg a rioterek asztalán?

Min munkálkodik jelenleg az Idézők szurdokáért felelős csapat?

Az egyik legfontosabb terület a gyógyítás csökkentésének biztosítása a játékosok számára. A Súlyos seb hatással (Grievous Wounds) rendelkező tárgyakat jelenleg teszteli a különítmény, így akár néhány héten belül megjelenhetnek azok a kisebb összetevők (Oblivion Orb, Executioner's Calling), amelyek újra 40%-ban redukálják a healinget. Emellett figyelmet fordítanak az AP-s tárgyakra, hogy a mágusok minél hatékonyabban tudjanak helytállni különböző szerepkörökben. A 13.1-es frissítésben a Horizon Focus és a Seraph's Embrace (Arcangel's Staff) kapott módosítást, de még szükség van arra, hogy más itemekhez (sőt akár hősökhöz is közvetlenül) is hozzányúljanak.

Phroxzon kitért még arra is, hogy pontosan tisztában vannak vele a fejlesztők, hogy nem túl nagy élmény lövészekkel játszani az aktuális metában. Ezért az ADC-ket igyekeznek úgy erősíteni, hogy eközben a rájuk leselkedő legnagyobb veszélyeket nerfelik (Dr. Mundo, Rammus, Jak'Sho). A topos és dzsungeles választásokkal egyelőre elégedettek a Riotnál, legalábbis az átlagos szintű mérkőzéseken.

Egyelőre ennyit a közeljövő terveiről, de érdemes folyamatosan figyelni a híreket, mert a decemberi pihenőidőszak után végre záporoznak az információk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülsz annak, hogy növelik a gyógyítások csökkentését?