LoL: Megkoronázták az LEC királyát, hüvelykujjból sem volt hiány

LoL: Megkoronázták az LEC királyát, hüvelykujjból sem volt hiány

Ezzel az eseménnyel hivatalosan útjára indult a League of Legends 2023-as éve, legalábbis az e-sport divízióban.

Összesen kilenc régióban rendeztek látványos showmérkőzéseket az elmúlt két nap során. Január 10-én Dél-Korea nyitotta a sort, 11-én este Latin-Amerika zárta a 2023-as Season Kickoffot. A LoL-os all-star gála helyett megszervezett nemzetközi eseménysorozat összességében remekül sikerült, látványos megmozdulásokból és vicces pillanatokból nem volt hiány. Az EMEA-régió sem maradhatott ki természetesen, az LEC képviseletében a Team Dynasty és a Team Legacy esett egymásnak az Idézők szurdokában.

Miért volt érdekes az SKE 2023?

Ez volt az első olyan legmagasabb szintű rendezvény, amelyet a 13.1-es LoL-frissítésen bonyolítottak le. A világ legjobbjai élesben tesztelték ezeken a komolyan azért nem vehető meccseken azokat a változtatásokat, amelyekkel útjára indult az alaposan megváltoztatott 13. rangsorolt szezon. Emellett persze a szabályrendszer miatt sem volt érdemes elszalasztani az elmúlt nagyjából 48 órában a közvetítéseket, mivel vakon választottak őrült összeállításokat a profi idézők.

Season Kickoff 2023 bajnokai

  • Dél-Korea (LCK) - Team Deft: Morgan, Cuzz, Chovy, Deft, Peter
  • Vietnám (VCS) - Team Artemis: Kiaya, DNK, Glory, Artemis, Taki
  • Brazília (CBLOL) - Team dyNquedo: Tay, Aegis, dyNquedo, DudsTheBoy, Cavalo
  • Észak-Amerika (LCS) - Team Zoomers: Revenge, Spica, Jojopyun, Berserker, Busio
  • Japán (LJL) - Team Recruit: Nap, hachamecha, Aria, Yutapon, Raina
  • Kína (LPL) - Create Our Legacy: TheShy, XLB, Yagao, JackeyLove, Wink
  • Pacific, avagy csendes-óceáni régió (PCS) - Team Nash: Likai, Gemini, ubao, Wako, Enso
  • EMEA (LEC) - Team Dynasty: Rekkles, Trymbi, Exakick, Evi, Finn
  • Latin-Amerika (LLA) - La Grellneta: Kaze, Ceo, Grell, Ackermann, Cody

Az EMEA-régió kiválasztottjai a berlini stúdióban küzdöttek meg egymással, azonban csak egyik csapat akarta igazán a győzelmet. Rekklesék kicsit jobban tryhardoltak, komolyabban vették, mint Perkzék (Odoamne, Yike, Sheo, Hylissang, Perkz), így nem volt kérdés, hogy a Bo3-at a nagy visszatérővel fémjelzett ötös húzza be. 

Természetesen a rajongók legnagyobb örömére nem maradt el Hylissang intelése, valamint Evi hüvelykujja is megfelelő mennyiségben került a képernyőre. A Bo3-ban diadalmaskodó csapat tagjai nyereményként egyedi hangulatjeleket terveztethetnek a Riot Games jóvoltából. Egy igazi gála volt ez a rajongók és játékosok szórakoztatására, ami megalapozta a január 21-én 17:00-kor induló LEC 2023 Winter Splitet. Az EMEA topligájának összes mérkőzését élőben, magyar nyelven követhetitek a lolesports.com oldalán és az esport2tv Twitch csatornán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Rekkles vagy Perkz végez jobb KDA-val a téli szezon alapszakaszában?