LEC: Nehezebb lehet majd bekerülni a ligába, szabályt módosítana a Riot

LEC: Nehezebb lehet majd bekerülni a ligába, szabályt módosítana a Riot

A régió első embere reagált a félreértésre.

A Riot Games EMEA-régiós csapatának egy tagja véletlen rossz 2023-as LEC-szabályzatot, egy elavult verziót élesített, így kezdődtek a találgatások. Ebben a terjedelmes anyagban az szerepelt, hogy a harmadik legerősebb régió topligájába az eddigi 17 életéves bekerülési korhatárt megemelik úgy, hogy csak azok vehetnek részt a küzdelmekben, akik betöltötték 18. életévüket. Végül maga Maximilian Peter Schmidt, egykori LEC-komisszár, jelenlegi EMEA-régió vezető nyilatkozott az ügyben.

Miért fontos a bekerülési életkorokról beszélni?

Mindössze egyetlen évről van szó (17 vagy 18), de ez rengeteg mindent befolyásol. Az EMEA-régióban nincs egyetlen ország sem, amelyik 18. életév fölé tolja a szerencsejáték és az alkoholfogyasztás korhatárát. Ennek köszönhetően a Riot Gamesnek mindenképp megérné üzleti szempontból megemelni egy évvel az LEC játékosainak minimum életkorát, ugyanis jöhetnének az alkoholtermékeket, akár szerencsejátékot reklámozó cégek, mint támogatók. Schmidt is leszögezte a tweetjében, hogy igenis vizsgálja a lehetőségét a régió annak, hogy változtassanak a szabályzat ezen pontján, de egyelőre be kell érni azzal, hogy 2023-ban minden a régi kerékvágásban halad tovább. Jelenleg egyetlen idéző sincs az EMEA #1 ligájában, aki ne töltötte volna be legalább a 18. életévét, így mindenképpen megfontolandó, hogy 2024-re hivatalosan is ennél a számnál húzzák meg a határt.

Az LEC 2023-as téli szezonja, azaz a Winter Split január 21-én 17:00-kor kezdődik, a lolesports.com oldalán és az esport2tv Twitch csatornán megtaláljátok a magyar közvetítést!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te gondolkoztál valaha azon, hogy profi LoL-os legyél?