FIFA 23: Ezek a mi Álomcsapataink

FIFA 23: Ezek a mi Álomcsapataink

Szerkesztőségünk tagjai is szavaztak, hogy kik alkossák az Év csapatát.

Aki még nem tette meg, de szeretné, az holnap reggelig adja le a voksát, hogy kik alkossák a FIFA 23 Ultimate Teamben a 2022-es Team of the Year csapatát. Január 10-én indult a szavazás és egészen holnap reggel kilencig van lehetőség kinyilvánítani a véleményünket. Ehhez az alábbi lépéseket kell követni:

  • Látogass el az EA hivatalos weboldalára.
  • Lépj a Team of the Year fülre.
  • Válaszd ki azt a jelöltet, akire szavazni szeretnél az egyes pozíciókban.
  • Erősítsd meg a szavazatodat.

Természetesen a sport világa remek táptalaj arra, hogy a rajongók véleményt formáljanak, és az eltérő nézőpontokról vitatkozzanak, hol kulturáltan, hol picit vehemensebben. Senkit nem bátorítunk arra, hogy érvek helyett személyeskedésbe és mantrázásba forduljon a véleménynyilvánítása, azonban a vita jó dolog, hiszen megismerhetjük a másik látásmódját és gondolkodását. A Team of the Year is olyan közeg, ahol nincs jó megoldás. 100 jelöltre csak 11 (+1) hely van, szükségszerűen maradnak ki olyanok, akik mellett bőven lehetne érvelni, hogy miért kéne bent lenniük. Ugyanis a jelöltek nem véletlenük kerültek be, fantasztikus teljesítményeket láthattunk tucatszámra, akár a bajnokságokban, a Bajnokok Ligájában vagy épp a katari világbajnokságon. Aki a jelöltek listájára kíváncsi, az itt megtalálhatja.

A labdarúgás vitathatatlanul a világ legnépszerűbb sportága, így természetesen szerkesztőségünkben is többen vagyunk, akik nagyon szeretik a focit. Épp ezért Loemifar, TZeus, Sleepy és jómagam is leadtuk a Team of The Year-szavazatunkat. Ahogy az várható volt, nincs teljes egyetértés, persze vannak átfedések, de sok eltérés is. Amiben nagy egyetértés volt, az a kapusposzt. Várhatóan Thibaut Courtois lesz a befutó, a Real tavalyi bajnoki és Bajnokok Ligája-győzelméből is vastagon kivette a részét, így a mi csapatainkban is ő lett a hálóőr. A védelemben többször előkerült Alphonso Davies, Theo Hernández és Éder Militao, a középpályán pedig Casemiro, Luka Modric és Kevin De Bruyne. Courtois mellett a másik stabil pont, aki mindenkinél szerepelt, az Kylian Mbappé. Ő lőtte a legtöbb gólt 2022-ben, és a világbajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtott. Ami talán a legtöbb vitát generálhatja, az Lionel Messi kimaradása nálam. A vb-győzelem után egyértelmű, hogy ott lesz a végső csapatban, én mégis szerettem volna kicsit szembe menni a tömeggel és kihagyni őt (a 12. játékos lenne). A 2022-es aranylabdás Benzema nem maradhatott ki és harmadikként a félelmetes szezont produkáló Erling Haalandot raktam be, aki ebben a szezonban 24 meccsen 27 gólnál és 3 gólpassznál jár, míg az előző idényben 30 meccsen 29 találatot jegyzett és 8 gólpasszt adott.

Az első képen Loemifar csapatát láthatjátok, a képre kattintva tudjátok a másik három csapatot is megnézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!