Öt hét alatt lett a legsikeresebb film az Avatar: A víz útja Magyarországon

Öt hét alatt lett a legsikeresebb film az Avatar: A víz útja Magyarországon

Még itthon is oltári nagyot tarol az Avatar második részével James Cameron.

2009-ben nagyot szólt az Avatar első felvonása, igaz akkor még a gyermekcipőben járó 3D-s technológia is újdonságnak számított, így ez is nagyban hozzájárult akkor a sikeréhez. 13 esztendővel később pedig James Cameron folytathatta szerelemprojektjét és úgy tűnik most sem lőtt mellé.

Az Avatar: A víz útja hazánkban 2022. december 15-én debütált és az ötödik hétvégét követően eljutott oda, hogy most már ez a film mondható a legsikeresebbnek nálunk. Ez alatt az idő alatt 1,86 milliárd forintot hozott a konyhára, és milyen érdekes pont az Avatar első részét taszította le a trónról. Nagyon népszerű Magyarországon Cameron alkotása, hiszen még január 12. és 15. közötti hétvégén is 137,8 millió forintot termelt.

Az Avatar első része erős ellenfélnek bizonyult, hiszen 2022. szeptemberében ismét bemutatták a hazai mozikban és ennek köszönhetően sikerült elérnie az 1,846,518,282 forintos bevételi határt. Mögöttük egyébként a 2015-ös Star Wars: Az Ébredő Erő (1,828 milliárd forint) tanyázik. Azt viszont nem árt tudni, hogy a forint romlása miatt több mozi és mozihálózat is árat emelt, így tehát drágábban lehetett beülni a filmekre a 2022-es esztendő második felében. Az Avatar 2-re az öt hét alatt eddig 833 820 néző volt kíváncsi, azonban az idő múlásával a látogatók száma is egyre jobban visszaesett, hiszen a negyedik héten még 103544, míg az ötödik héten már „csak” 58 513-an ültek be a filmre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!