A League of Legends legnagyobb versenyeit idén is az Esport1 közvetíti!

A League of Legends legnagyobb versenyeit idén is az Esport1 közvetíti!

Idén is az Esport1 csatornáján nézhetitek a legnagyobb LOL versenyeket.

Ahogy az előző két évben, idén is az Esport1 közvetíti a League of Legends legnagyobb versenyeit Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a hazai rajongók ismét magyar nyelven követhetik az LEC és az EM összes mérkőzését. A verseny pedig idén újabb szintre lép, hiszen a régió kibővült, az európai csapatokhoz csatlakoztak a Független Államok Szövetségének, Törökországnak és Észak-Afrikának a legjobbjai, illetve a Közel-Kelet legmagasabban rangsorolt klubjai.

Ezen kívül, idén is útnak indul az EMEA Masters, amely szintén követhető lesz majd az Esport1 felületein. Reméljük Subicz "bluerzor" Dániel után idén egy újabb magyar játékos juthat az ERL-szint dobogójának csúcsára. Szóval hajrá bluerzor, és hajrá Vizicsacsi, kell még egy bajnoki cím!

2023-ban is visszatér a Mid-Season Invitational, ahol a világ legjobb csapatai csapnak össze egy hihetetlen bajnokság keretein belül. Ha pedig ez nem lenne elég, nem kell aggódni, hisz a legnagyobb durranás a végére marad, hisz ahogy azt már megszoktuk, az évet a League of Legends World Championship, azaz Worlds zárja majd. Itt derül ki, hogy ki lesz a világ legjobb csapata, és, hogy ki is emelheti magasba a világbajnoki trófeát, a Summoner’s Cupot. Erről Huzsvári Patrik, az Esport1 Kft. TV-üzletágvezetője a következőket mondta:

"A Riot Gamesszel való együttműködésünket sikerült még szorosabbra fűzni, így idén már harmadik éve vágunk bele az óriási projekt lebonyolításába. Ez rendkívüli lehetőség a hazai piac számára, nézői, szervezői és természetesen támogatói oldalról egyaránt. Az átdolgozott versenystruktúráknak köszönhetően reméljük, még több nézővel sikerül megismertetni a League of Legends varázslatos világát."

Ugyan már volt róla szó, de így is érdemes foglalkozni azzal, hogy az LEC nagy változásokon ment keresztül a szezon előtt. Említettük, hogy a Közel-Kelet, Afrika, Törökország és a CIS is beszállnak a versenybe,, de nem csak a résztvevők változnak, hanem a liga szerkezete is. A Riot az idei évet nem kettő, hanem három szakaszra bontja (Winter, Spring és Summer Splitek). Az egyes Splitek is három részre lesznek bontva: a csapatok minden szakaszban először Bo1-es meccsek között mérkőznek meg egymással. Az első négy hét múlva azonban már Bo3-as és Bo5-ös formátumú szériák keretei között találkoznak. Az első szegmens után a legjobb nyolc jut tovább, a második körbe, a Splitek végi rájátszásba viszont csak a négy legeredményesebb brigád kerülhet be. Az évet egy külön LEC Finals bajnokság zárja majd le, ahol szintén nem egy kör alatt döntik el, hogy ki is a legjobb. Erről bővebb információt egy korábbi cikkünkben talátok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.