George R. R. Martin egy újabb sci-fi könyvét is megfilmesítik

George R. R. Martin egy újabb sci-fi könyvét is megfilmesítik

Az Exile Content Studio nemrég megvásárolta George R. R. Martin Hunter's Run című sci-fi regényének jogait, és első nekifutásra készítenek is belőle egy mozifilmet.

George R. R. Martin 2007-ben írta meg ezt a regényét, Daniel Abraham (aki a The Expanse című sci-fi sorozat társszerzője) és Gardner Dozois társaságában. Alighanem őt egy másik mű miatt sokkal jobban ismerik, és elég csak arra gondolni, hogy jelenleg az HBO fantasy sorozatának (mely egyben a Game of Thrones spinoff szériája is), a Sárkányok háza (House of the Dragon) executive producere.

Martin arról beszélt a Variety-nek, hogy nemrégiben megszerezte a könyv jogait az Exile Content Studio. A stúdiót alapvetően a bonyolult latin főszereplő vonzotta, és a produkció kapcsán együtt dolgoznak Martinnal, aki nem meglepő módon itt is executive produceri feladatokat lát majd el. Az író nagy izgalommal fejezte ki, hogy végre ebből a műből film is készül.

„Nagyon örülök, hogy közel 16 év után a Hunter's Runból film is készül. Repesek az izgalomtól, hogy egy ilyen gazdag sci-fi univerzum, amelyet kedves barátaimmal, Daniellel és Gardnerrel hoztam létre, könyvünk lapjain túl is formát ölthet.”

A sci-fi regény Ramón Espejo antihős történetét meséli el, aki a São Paulo elnevezésű emberi kolónián igyekszik boldogulni. Egy bolygón, ahol létrejöttek a Földhöz hasonló életkörülmények. Egy sajnálatos erőszakos cselekmény után, amikor is megöl egy diplomatát, Ramón bújkálni kényszerül. Nem sokkal később idegenekkel találkozik, akik szintén bujkálnak a kolónia emberei elől. Innen az önfelfedezés és az erkölcsi önvizsgálat útjára lép, miközben gyilkosság miatt szökésre kényszerült. A regény egy nagyon gazdag sci-fi atmoszférát épít fel, igazi George R. R. Martin módra. Az Exile Content Studionak a figyelmét pedig pont az összetett főszereplő keltette fel az érdeklődését, és ez ösztönözte arra őket, hogy elkészítsenek egy filmadaptációt. A filmet Mark Raso rendezi (Kodachrome), a forgatókönyvet pedig testvérével, Joseph-fel közösen írják majd.

„A Hunter's Run egy úttörő sci-fi történet a túlélésről, a kizsákmányolásról és az egyetemes szabadságjogokért folytatott harcról. Nagyon örülök, hogy az Exile-lal együttműködve életre kelthetjük George, Daniel és Gardner zseniális regényét.” - tette hozzá a rendező.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!