Runeterrai kisokos: Ismerd meg Maokait – 7. rész

Runeterrai kisokos: Ismerd meg Maokait – 7. rész

Szeretnél Maokaiozni, de nem tudod mit buildelj rá? Adunk néhány tippet!

Maokai az elmúlt években általában topon érezte jól magát, de már tavaly is egyre többször bukkant fel a dzsungelben. Emellett időnként támogatóként is megmutatta magát, de az új szezonban a fa egyértelműen az erdőbe költözött a csemetéivel. Ahol fantasztikusan teljesít konkrétan OP besorolást kapott, ami nem meglepő, a győzelmi aránya több, mint 55%! 14,48%-ban választják, és 29,16%-ban tiltják a Hatalmas entet platinum és afelett világszerte. Ráadásul most te is kipróbálhatod, ha még nincs meg a hős, mert jelenleg ingyenesen játszató, még pár napig. Lássuk, mit érdemes vele buildelni!

KÉPESSÉGSORREND, IDÉZŐI VARÁZSLAT

Kezdjük az Idézői képességekkel, ahogyan a legtöbb hősnél, nála is kötelező a Flash, és mivel dzsungeles hősről beszélünk, így kizárásos alapon a Smite a másik, amit elhozol. Esetleg elhozhatod a Sprintet, nagyon ritkán előfordul, de a Flasht ajánlom. Ami a képességeid sorrendjét illeti, az általában Q->E->W, a végső képességedet pedig fejleszd, amikor tudod (6., 11., 16. szint). A Q-val a legegyszerűbb leszedni a táborokat, így mindenképpen azzal kezdj és azt fejleszd először. Aztán jöhetnek a facsemeték, akik kellemetlen meglepetést tudnak okozni a gyanútlan ellenfélnek. Mivel nem sokszor gankelsz hármas szint előtt, így az E elég harmadiknak, amely remek cc-t jelent egy-egy rajtaütés során.

Rúnák

Ami a rúnákat illeti, a legtöbb esetben az alábbi képen láthatóakat választják. Időnként előfordul, hogy First Strike-kal (Első csapás) hozzák, Magical Footwearrel (Mágikus lábbeli), Future's Markettel (Jövendő piac) és Cosmic Insighttal (Kozmikus tudás) kiegészítve, ám általában a Phase Rush (Fázisroham) a megfelelő választás az elsődleges rúnának. Majd kell a Nimbus Cloak (Zivatarpalást) , a Transcendence (Transzcendencia) és a Waterwalking (Vízen járás). Előbbi és utóbbi mozgási sebességet ad, a Transzcendence pedig a képességeid töltési idejét csökkenti. A második rúnaoldalon minden esetben a Cheap Shotot (Alattomos támadás) és a Treausre Huntert (Kincsvadász) válaszd. Előbbi extra sebzést ad, ha cc-zel, márpedig abból Maokainak sok van, utóbbi pedig bónusz aranyat ad, ha először iktatsz ki egy ellenfelet, ez dzsungelesként hamar megoldható, ha mindenhova gankelsz.

Tárgyak

Utolsó szempontunk a tárgyak. Általában érdemes a piros dzsungeltárggyal kezdeni (Scorchclaw Pup/Tűzkaromkölyök) és egy Életerőitallal. Első tárgynak ne a mitikust építsd ki, hanem a Demonic Embrace-t (Démoni ölelés), majd csak ezután jöjjön a Liandry's Anguish (Liandry kínja). Harmadik tárgynak általánosságban a Shadowflame-t (Árnyékláng) ajánlom, de ha kell healcsökkentés, akkor előbb a Morellonomikont vedd meg, ha pedig tankosságra és a passzívjára szükséged van, akkor a Zhonya legyen a harmadik. A cipőből az Ionian Boots of Ludicity (Ioniai fénycipő) a legjobb Maokainak, ahogyan a rúnáknál is, ez is képességgyorsítást és mozgási sebességet ad. Amennyiben az ellenfeled nagyon tankos, akkor a Sorcerer's Shoes (Varázslók cipője) jobb választás, mert jobban átütöd a varászellenállását. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!