LoL: Perkz konkrétan csalt az LEC-ben, a büntetés sem maradt el

LoL: Perkz konkrétan csalt az LEC-ben, a büntetés sem maradt el

Az EMEA-régió egyik legjobb középső ösvényese "tilosban járt" a tegnapi meccsén.

Nagyon kevés lehetősége van csalással élni azoknak a játékosoknak, akik az LEC-ben hétről hétre harcolnak az EMEA-régió legerősebb csapataival. A 2023-as téli szezon második mérkőzésnapján mégis megtörtént az, amire elképesztően ritkán van csak példa. A Team Vitality középső ösvényese olyan rúnát választott, amely a szabálykönyv szerint tilos. A meccset ettől függetlenül lejátszották, Perkz és a többiek boldogan nyugtázták, hogy veretlenségükön nem esett csorba. A Team Heretics csalódott lehet, mivel úgy győzték le őket, ahogyan azt nem lehetett volna. A Riot Games kivizsgálta az ügyet, meg is büntette a francia szervezetet, de a meccset nem játsszák újra.

Perkz - Ryze - Waterwalking

A rúnákat használó mágusra tiltott választani azt a rúnát, amelyik extra mozgási sebességet és AP-t biztosít a folyóban. Utóbbi bónusz az, amelyik az Arcane Mastery passzívval együtt hibásan működik. Az extra mana, valamint a mana felgyorsított visszatöltése akkora előnyt jelent a mides számára, hogy inkább a profi mérkőzésekről száműzte a döntéshozó csapat ezt a kombinációt.

Egyelőre nem tudni, hogy Perkz véletlen, esetleg szándékosan pickelte volna a Waterwalkingot. Ami biztos, hogy a felügyelők kivizsgálták az ügyet, majd megállapították, hogy a horvát LoL-legenda nem tett szert jelentős előnyre a tiltott rúna miatt. Így a mérkőzés eredménye véglegesnek számít, a Team Vitality és sztárja egy egyszerű pénzbüntetéssel megúszta az esetet. Felmerülhet kérdésként, hogy miért nem pickelték újra a hősöket azonnal, amikor már a lobbyban látták a versenybírók és az observerek, hogy szabálytalan rúna került Ryze-hoz. Valószínű erre a választ sosem kapják meg a kompetitív LoL e-sport rajongói, de a fenti eset után garantáltan nagyobb figyelmet kaphat majd a másodlagos rúnaválasztások ellenőrzése már a lobbyban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te tudtad, hogy a Waterwalking rúna tiltott Ryze-on a kompetitív mérkőzéseken?