Soha egyetlen film sem kaszált még annyit itthon, mint az Avatar: A víz útja

Erre pedig nagyjából másfél hónapra (december 15-én mutatták be itthon először) volt szüksége James Cameron lenyűgöző látványvilágú alkotásának.

Ha van valaki a filmiparban, aki tudja hogyan kell alaposan megmozgatni a rajongókat, akkor az James Cameron. Szinte minden egyes filmjére árgus szemekkel figyelnek a mozifilm kedvelők, és ez nem volt másként az Avatarral, illetve a 13 esztendővel később bemutatott folytatásával, A víz útjával sem. Elképesztő, hogy mekkora érdeklődés övezte a Na'vik újabb kalandját, de nem csak a világ legnagyobb országaiban ültek be rá tömegek, hanem itthon is rendkívül sokan tekintették meg a folytatást.

Ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy Magyarországon is történelmet írjon Cameron produkciója. Nem sokkal azután, hogy a magyarországi filmforgalmazás legnagyobb bevételt elérő filmje lett, a frissen 4 Oscar-díjra jelölt Avatar: A víz útja egy újabb, eddig nem tapasztalt mérföldkövet ért le: jegybevételeivel január 25-én, szerdán átlépte a kétmilliárd forintot. Ehhez a példátlan tetthez 895 ezer nézőre volt szüksége James Cameron filmjének. Érdekesség, hogy első ízben az egymilliárd forintos álomhatárt éppen az Avatar első része lépte át még 2010-ben kishazánkban.

Nemzetközi szinten is egyre nagyobb babérokra tör egyébként a film, hiszen nem elég, hogy már egy ideje összehozta 2 milliárd (pontosan 2,054,734,732 dollárnál jár jelenleg) dolláros bevételt, de az előző hétvégén megelőzte a Bosszúállok: Végtelen háborút is, így már csak 4 szuperprodukció áll előtte a ranglistán. A szakértők becslése alapján az Avatar 2 elérheti a 2,3 milliárdos bevételt is és akkor és akkor minden idők harmadik legjövedelmezőbb alkotásává válna. Az első helyen az Avatar első része áll (~2,9 milliárd dollár), míg a második helyet a Bosszúállok: Végjáték (~2,8 milliárd dollár) birtokolja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.