Na mi van az ágy alatt? - Befutott a The Boogeyman első előzetese!

Na mi van az ágy alatt? - Befutott a The Boogeyman első előzetese!

Stephen King horror regénye 2005 után egy újabb feldolgozást kap és az első kedvcsináló révén fényt derült a főszereplőkre is.

Stephen Kinget aligha kell bemutatni a horror szerelmeseinek, és nem ez az első, hogy az egyik nagy sikerű regényét ültetik át a mozivászonra. Korábban olyan alkotásokban izgulhattuk végig a főhősök sorsát, mint a Carrie, a Ragyogás, a Köd vagy az It (Az). Most egy újabb izgalmas könyve kapott egy újabb feldolgozást. A 20th Century Studios pedig végre kiadta az első előzetesét a The Boogeymannek. A sztori középpontjában a mumus vagy más néven a bubus áll, amely néphiedelemben gyerekeket ijesztgető láthatatlan lény. Legtöbbször a sötétséggel hozzák összefüggésbe, de magáról az alakjáról nincs leírás még más népek hiedelemvilágában sem.

A bemutatóra egyébként a hétvégén, a Philadelphia Eagles és a San Francisco 49ers NFC-bajnoki mérkőzésen került sor, aztán egy nappal később megjelent a teljes verzió is az interneten. A film Stephen King 1978-as, azonos című novellájából készült, viszont nem ez az első feldolgozás, 2005-ben már képernyőre vitték a Bogeyman történetét – ami ritka pocsékra sikeredett, Rotten Tomatoes oldalán például 13%-ot kapott a kritikusoktól és 21%-ot a felhasználóktól. A film forgatókönyvéért a Fekete Hattyú szkriptjét is megíró Mark Heyman és A hang nélkül duója, Scott Beck és Bryan Woods felelt. A rendezői székben a 2020-as remekül sikerült Hostot is jegyző Robert Savage foglalt helyet.

A horror-thriller alkotás főszereplője egy diáklány, Sadie Harper (Sophie Thatcher), valamint húga Sawyer Harper (Vivien Lyra Blair). Nem rég elhunyt édesanyjukat gyászolják, apjuk (Chris Messina) így egyedül neveli őket, azonban a korántsem idilli családi állapot is hamar megborul, hiszen kiderül, hogy valami rejtőzik a ház legsötétebb zugaiban. Szerepet kapott még a filmben David Dastmalchian és Marin Ireland is.

Ami talán egy kissé elveheti a tősgyökeres horror-rajongók kedvét a mozitól az a PG-13-as besorolás. Ezek szerint sok igazán durva jelenetre nem lehet majd számítani, inkább az ijesztgetés lesz az elsődleges célja a produkciónak, ezen pedig könnyen elhasalhat, ha kiszámítható és együgyű jelenetekkel lesz tele. Az első trailer egyébként egészen hangulatos, de azért messzemenő következtetéseket nem lehet egyelőre levonni belőle:

A The Boogeyman június 2-án debütál a mozikban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: cbr.com

Kövess Minket!