Így fest a nagyszabású magyar sci-fi mozifilm első előzetese!

Így fest a nagyszabású magyar sci-fi mozifilm első előzetese!

Amerikai produkciókra hajaz a trailer láttán a 129, de azért szerényebb megvalósítással.

Emlékszik még valaki az 1995 és 98 között futó Űrgammák című magyar sci-fi sorozatra? Valószínűleg elég kevesen, viszont az biztos, hogy aki látta, abban hagyott valamilyen nyomot az a széria. A most látott 129 című magyar sci-fi mozifilm kapcsán is egy kicsit ez jutott eszembe, hogy ez egy 2023-ba átültetett Űrgammák, bár első ránézésre ez a film komolyan szeretné venni magát.

Tegyük hozzá, hogy ez a műfaj nem könnyű, hiszen az egyik alappillére egy jó produkciónak, ha sikerül minőségi speciális effektusokkal feltuningolni, ami valljuk be, nem olcsó mulatság. Egyébként néha azért felbukkannak hazánkban is a magyar gyártású sci-fik, gondoljunk csak a 2016-os Hurokra vagy a 2021-es Űrpiknikre. A 129 viszont úgy tűnik, mintha minden eddigi próbálkozáson szeretne túltenni.

A történet 2063-ban játszódik és az emberiség fejlettségi szintje már ott tart, hogy a klónozás, mesterséges implantátumok, illetve androidok létrehozása nem jelent problémát. Ezzel együtt viszont a hatalom minden eddiginél jobban kizsákmányolja és féken tartja a társadalmat, a privát szférát pedig teljesen megszüntették. Ebben a disztópikus világban aztán egy szép napon a 129-es elnevezésű katona gondol egy merészet és elszökik a Mediacorp laboratóriumából. Természetesen a gonosz brit kutatási-fejlesztési vállalat nem hagyja annyiban a dolgot és utána ered, mit sem sejtve, hogy 129 egyáltalán nem emlékszik semmire, ezért útja során kell kiderítenie a múltját és az igazságot. Kicsit egyébként olyan hatást kelt az előzetes, mintha összegyúrták volna a Szárnyas fejvadászt, a Mátrixot, az Én a robot című filmeket és a Detroit Become Human videójátékot.

A nagyszabású magyar sci-fi március 2-ától tekinthető meg a mozikban. A szereposztást illetően nem panaszkodhatunk, hiszen szerepet kapott a filmben Kálloy-Molnár Péter, Pikali Gerda, Szabó-Sipos Barnabás, Csuja Imre, Háda János, Molnár Piroska, Törőcsik Franciska, Mészáros András, Ostorházi Bernadett, Mayer Szonja, Fekete Réka Thália és Egres Katinka is. A produkciót Peter Noel írta és rendezte.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!