LoL: Ezt gondolják a profi játékosok a jelenlegi bot lane metáról

LoL: Ezt gondolják a profi játékosok a jelenlegi bot lane metáról

A világ legerősebb bajnokságának idézői elmondták, hogyan változtatnák meg az eléggé furcsa alsó ösvényes metát.

Már csak egyetlen hetet kell várni a 13.3-as LoL-frissítés élesedéséig, amely rengeteg változtatással rázná fel a metát. Az egyik legfontosabb eleme ennek a módosításnak, a kifejezetten tankos támogatókat érintő buffcsomag. A Riot Games szeretné elérni, hogy az elmúlt években domináló supportok közül többen ismét megtalálják a helyüket Solo Queue-ban, valamint a legmagasabb szintű összecsapásokon. De miért problémás jelenleg az alsó ösvény? Erről kérdezték meg az LCK, a koreai League of Legends-bajnokság szereplőit.

Nongshim RedForce Peter (support)

A gyengén muzsikáló együttes támogatója szerint túl OP a Hail of Blades (Pengezápor) rúna a játék korai szakaszában. Ha tankot pickel támogatónak az egyik csapat, akkor a HoB-ekkel felfegyverzett Ashe-Varus kombó egyszerűen egyes szinten ellehetetleníti őket.

DRX Beryl (support)

A kétszeres világbajnok úgy véli, hogy az alsó ösvényes prioritás nagyon fontos ebben a metában. Ez is az egyik oka, hogy Heimerdinger népszerűsége hirtelen megugrott. BeryL kitért arra is, hogy véleménye szerint a támogatók által vásárolt kezdőtárgyak nincsenek egyensúlyban. A Spellthief's-család rengeteg aranyat biztosít, amíg pl. a Relic Shield kedvezőtlen matchupban szinte teljesen használhatatlan. Végül megemlítette, hogy a dzsungelesek egyre inkább kitapasztalják a potenciális ösvényeket, így csökken a gankelési lehetőség.

T1 Gumayusi (ADC)

A jelenkor egyik, ha nem a legjobb lövésze alig várja, hogy ez a meta a feledés homályába vesszen. Mind a Serrated Dirk (Fogazott tőr), mind a Hail of Blades megérett már a nerfekre. A gyengítések után nem lennének lövészek támogatói szerepkörben, valamint felemelkedhetnének a kritikus találati esélyre építő ADC-k.

NoFe (LCK kommentátora)

A T1 támogatója azért erőlteti az ADC-ket, mert az Umbral Glaives túlságosan jó értékekkel és képességekkel rendelkezik. Ez is az egyik eszköze Fakeréknek, amely ahhoz vezet, hogy állandóan snowballozni tudják a meccseket.

Összességében a Hail of Blades és a Serrated Dirk ereje talán a legnagyobb probléma, amely a metát egy nagyon furcsa irányba mozdította el. A 13.3-as frissítésben az Umbral Glaives nerfet kap, így talán a lövészek kiszorulhatnak a támogatói szerepkörből.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nerfelnéd a Hail of Blades rúnát?