LoL: A valaha volt legkreatívabb buffok és nerfek

LoL: A valaha volt legkreatívabb buffok és nerfek

A világ legnépszerűbb e-sport játékát ezek az ötletes változtatások is megerősítik vezető pozíciójában.

Nagyjából minden második héten jelentkezik a Riot Games egy újabb adag módosítással, amelyek az éppen aktuális erőviszonyokra reflektálnak. A League of Legends ütemezett frissítéseinek többsége egy kaptafára épül. Egyik karakter veszít néhány százalékot a bónusz AD-arányból, egy másik alapsebzése 10-zel növekedik. Viszonylag kevés olyan patch van, amely kifejezetten kreatív változtatást tartalmaz, de nem volt ez mindig így. Érdemes kicsit elmerülni a múltban, merengeni egy jót azokon a nerfeken és buffokon, amelyek tényleg ötleteseknek és hasznosnak számítanak.

Kassadin és a Nether Blade

Egészen a 8.13-as patchig kell visszaforgatni az idő kerekét, amikor az Üresség vándorának módosították a W képességét. Az addig 0 manás abilitynek megnövelték a költéségét 1 manára. Ez a változtatás teljesen érthetetlennek és indokolatlannak tűnik, pedig nem az. Ezzel a +1 manával elérte a balance team, hogy a hős tudja stackelni a Tear of the Goddesst azzal, ha benyomja a W-t.

Singed és a Fling

2015-ben úgy döntött a Riot, hogy ideje egy kicsit nagyobb fordulatszámra tekerni a "funny-faktort". Az 5.13-as frissítésben megváltoztatták az E-t oly módon, hogy Singed nevet egyet, amikor a célpontot maga mögé dobja. Az őrült kemikálás kapott tehát egy beépített tauntot, csak úgy a móka kedvéért.

Akshan és a Heroic Swing

Kicsit több mint egy évvel a megjelenés után kapott egy extra effektet Akshan E-je. A 12.20-as frissítéstől kezdve a végtelenségig lehet pörögni a mides lövésszel, ami táptalajául szolgált rengeteg montázsvideónak.

Urgot és a Purge

Egy újabb végtelenített hatás a listán, amely azonban csak a maximális szinten lép működésbe. Urgot W-je a 9.6-os patch óta maximális szinten töltési idő nélkül szórja a sebzést, avagy egyszer elég benyomni, utána a kikapcsolásig/halálig/meccs végéig nem bír leállni a Pusztító.

Annie és a Pyromania

A jövő héten érkezik a 13.3-as frissítés, amelyben végre megkapja Annie azt a buffot, amellyel hasonló formában például Pantheon már rendelkezik. A meccs kezdésekor, valamint minden újraéledésnél (recall után nem) maximális jelzőszám kerül a passzívra, vagyis az első elsütött sebző képesség kábíthat.

További említésre méltó példák

  • Taric "point and click" kábításának elvétele
  • Zilean bombák átalakítása úgy, hogy kábítsanak
  • Draven passzívból származó vérzésének átalakítása, az ultijának a kivégzése
  • Teemo pattogó gombái
  • A végtelenségig stackelhető Cho'Gath végső képesség
  • A Collector 4444 sebzése Jhinnél
  • Wukong W-jével átmegy a falakon
  • Garen pörgése támadási sebességből scale-el
  • Ahri végső képességén a frissülő jelzők

Nektek melyik a kedvenc "ötletes nerfetek és/vagy buffotok"?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te játszottál már LoL-lal az 5. szezonban (2015-ben)?