LEC: Felsültek Rekklesék, az év meccsét játszotta a VIT és az XL

Megérdemelten esett ki Rekkles és a Fnatic, szombaton már jönnek a Bo3-ak.

Egyetlen kérdés maradt már csak az LEC 2023-as téli szezonjának kilencedik meccsnapjára: az EXCEL mellett melyik együttes lesz az, amelyik nem folytathatja a csoportkörben. A KOI, az Astralis és a Fnatic vérrel és verítékkel harcolt a Bo1-es szakasz végén is, azonban egyikőjüknek búcsúzni kellett. Végül a Rekkles nevével fémjelzett húzta a rövidebbet, ugyanis az SK Gaming ellen sem állt össze a gépezet. Ezzel eldőlt, hogy az EMEA-régió egyetlen világbajnoka jelenleg papíron a topliga második leggyengébb csapatának számít, ami nem egy jó előjel sem a játékosoknak, sem az edzői stábnak. Hogy lesznek-e cserék, kirúgnak-e valakit a vállalhatatlan teljesítmény után a Fnaticból? Ezt még nem lehet most kijelenteni, de aggódhatnak azok a szereplők, akiknek köze volt ehhez a közel értékelhetetlen sorozathoz.

Meg kell emlékezni a Team Vitality és az EXCEL fiesztájáról

Az 54. perc után tudta bedönteni a Neon, Perkz és Photon vezette együttes az ellenséges Nexust, ezzel megdőlt az LEC 2023-as kiírásának meccshosszra vonatkozó rekordja. A hatalmas adok-kapok jól indult a már biztos kieső XL számára, ugyanis a korai és középső szakaszban Targamas Pyke-ja mindig jó helyen bukkant fel. A végjátékra azonban eltűnt gyakorlatilag mindenki, csak Vetheo Ryze-a tartotta a lelket a társakban. Az újabb vereségnek köszönhetően még mélyebbre süllyedt a "szupercsapat", azonban legalább szórakoztató lezárást prezentáltak az alapszakaszhoz a szurkolók legnagyobb örömére.

A csoportkörök sorsolása

Quickshot vezetésével kihúzta a top 8 csapat képviselője a csoportját, így jöhetett a várva várt sorsolás, amely eldöntötte a Bo3-ak első körének menetrendjét.

  • Szombaton 18:00-tól a Team Vitality megküzd a Team Hereticsszel, majd ezután következik az SK Gaming és a KOI szériája
  • Vasárnap 18:00-tól a MAD Lions vs Astralis vár rátok, majd jön a G2 Esports vs Team BDS
  • Hétfőn 18:00-tól a VIT vs TH győztese találkozik az SK vs KOI győztesével, nagyjából 20-21 óra körül a MAD vs AST és a G2 vs BDS győztesei csapnak össze

Izgalmakban nem lesz hiány, érdemes lesz követni az EMEA-régió legrangosabb sorozatának eseményeit a következő hétvégéken is. A dropok csak úgy záporoznak a lolesports.com oldalán, ezért ha tehetitek, mindenképpen ott nézzétek a mérkőzéseket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted tavasszal is Rekklesnek hívják majd a Fnatic lövészét?