LoL: Ezért sem játszik senki az Üresség prófétájával

A kompetitív metában egyszerűen játszhatatlan a középső ösvényes mágus.

Néhány metával (jó, kicsit több, mint néhány, mert S8-ban volt igazán népszerű) ezelőtt még kifejezetten hasznos választásnak számított Malzahar, ugyanis remek counterként használták az elszaporodó LeBlanc-ok, valamint más mozgékony karakterek (Ahri, Yasuo stb.) ellen. Ezeknek az időknek azonban már rég vége, de az idei év talán az első, amikor konkrétan semmilyen pozitív előjelű hatást nem tud kifejteni az összecsapásokra, legalábbis a legmagasabb szinteken. A Riot Games egyelőre nem tervez semmilyen változtatást eszközölni a karakter kapcsán, így egyelőre nincs jele annak, hogy eltolódnának a mutatók.

Malzahar 2023-as statisztikái a kompetitív közegben

A profik közül egyetlen egy volt, aki megpróbálkozott a lehetetlennel: választott egy Malzát éles meccsen. Az NACL-ben vitézkedő Team Liquid First középső ösvényese, Aspect, Ryze ellenválasztásaként szavazott bizalmat a voidból érkező bajnoknak. A 0-4-3-as KDA, valamint a 32 perc alatt elveszített meccs mutatja, hogy nem igazán tudott beleszólni a meccsbe a fiatal amerikai. Rajta kívül senki nem gondolta úgy, hogy jó lenne kísérletezni egy olyan pickkel, ami ennyire a meta szélére szorult.

Malzahar Solo Queue-ban

Egy fokkal biztatóbbak a számok egyéni/páros rangsoroltban, de nem sokkal. Platina rangtól felfelé 3,5%-os népszerűségi rátát, valamint 51%-os győzelmi arányt tud felmutatni a hős, ezzel a középmezőnyben foglal helyet. A Liandry-Rylai-Demonic Embrace build egyébként nem mutat rosszul, de a dot sebzésre többnyire megtalálják a választ az ellenfelek.

Az egyik legnagyobb probléma Malzával, hogy a W képessége gyakorlatilag semmit sem ér. A Void Swarmból érkező Voidlingeket minden alaptámadás azonnal kivégzi, valamint a képességek között is nagyítóval kell keresni azt, amelyik ne pusztítaná el egyetlen kattintás után. 65-201 életerővel rendelkeznek szinttől függően ezek a kis csimóták, amely érték eltörpül például Yorick Mist Walkerei mellett. A sírásó petjei 110-212 alap HP mellett megkapják még a hős +20% max HP-ját is, ezért annyira idegesítő a letakarításuk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!