LEC: Megszorongatták az alapszakasz bajnokát, nem izzadt meg a KOI

LEC: Megszorongatták az alapszakasz bajnokát, nem izzadt meg a KOI

A mai nap a B csoport küzdelmeivel folytatódik az LEC 2023-as téli szezonjának csoportköre.

Mindössze egyetlen hetük volt az EMEA-régió legjobb játékosainak kipihenni az alapszakaszt, valamint felkészülni egy módosult metára, amelyet a 13.1b frissítés hozott létre. Az LEC 2023-as téli szezonjában már a csoportkör zajlik, annak is a második mérkőzésnapja következik, amelyen összecsap a G2 Esports és a Team BDS, valamint a MAD Lions és az Astralis. A két darab Bo3-at a lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n követheted élőben, magyar nyelven.

VIT vs TH (2-1) és SK vs KOI (0-2)

Az A csoport első két szériájában az esélyesebb csapat diadalmaskodott, bár Larssenék nem számítottak kiemeltnek, mivel kifejezetten gyengén indították a szezont. A Team Heretics először simán kapitulált Perkzék ellen, majd a visszavágón ők mosták le a Méheket. A mindent eldöntő meccsbe hatalmas elánnal ment bele mindkét együttes, a jobb célpont fókusz, valamint Jankos kisebb hibái miatt végül a VIT tudta ledönteni ellenfele Nexusát. A KOI Sejuani és Sylas, azaz Malrang és Larssen vezetésével simán nyert, rossz kommunikáció, rengeteg hibás döntés jellemezte Exakickék játékát.

18:00 - MAD vs AST

Óriási meglepetés lenne, ha csak egyetlen meccset is tudna nyerni az Astralis. Az alapszakasz utolsó hétvégéjén már mutatott életjelet a dán szervezet, de a MAD Lions más tempóban, egy jóval magasabb szinten játszik. Finn és Chasy párharcára érdemes lesz figyelni, mivel ezen az ösvényen, főleg a korai szakaszban okozhat meglepetést a papíron alacsonyabban jegyzett csapat.

~21:00 - G2 vs BDS

A hét kiemelt Bo3-as szériáján látványos és izgalmas összecsapásokra számíthatnak a nézők. Az egyik oldalon Adam képes bármikor előrántani egy Olafot vagy Dariust a kalapból, a másikon ott van Yike, aki elképesztő mennyiségű killt porszívózik be, hiába dzsungeles. A G2 bár esélyesebb, talán ez lehet az a párharc, ahol a hatalmas adok-kapokból nem feltétlen jön ki jobban a kiemelt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a G2 és a MAD is nyer ma?