LEC: Kimaxolták a csapatok a tegnapot, ma már a rájátszás a tét

LEC: Kimaxolták a csapatok a tegnapot, ma már a rájátszás a tét

Hat mérkőzés, de csak két győztes, izgalomból nem volt hiány az LEC tegnapi napján.

Bizonyára csak nagyon kevesen számítottak arra, hogy az LEC-ben egy Cassiopeia-Twitch duó bukkan majd fel az egyik csapat alsó ösvényén. Már csak ezekért az őrületes választásokért is érdemes nézned minden egyes adásnap az LEC 2023-as téli szezonját, mivel az EMEA-régió legjobbjai bármikor képesek meglepetést okozni. A csoportkör második meccsnapján a "dávidok és góliátok" találkoztak az Idézők szurdokában, azonban mindkét Bo3-as szériában 1-1 után dőlt csak el a továbbjutás. Az Astralist és a Team BDS-t egyaránt megilleti a taps, azonban az utolsó pillanatokban jobban koncentráltak ellenfeleik. Így alakult ki a mai két párosítás, amely már a rájátszásért zajlik. A Team Vlitality vs KOI és a MAD Lions vs G2 Esports győztese biztosan ott lesz a top 4-ben, a tét tehát hatalmas. A legjobbak legjobbjainak párharcát lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n követheted élőben, magyar nyelven.

MAD Lions vs Astralis (2-1)

Egy papírformát igazoló első meccs után hirtelen megtalálta azt a stílust és taktikát Vizicsacsi egykori csapata, amelyet már hosszú szezonok óta keresett. Fantasztikusan irányította társait 113, akik meghálálták a sok sikeres ganket. Dajor talán élete legjobb meccsét játszotta Sylasszel, így jöhetett az utolsó felvonás. Finn harmadik alkalommal sem akart lemondani Jaxről, de Chasy ezúttal kiismerte a veterán taktikáját. K'Sante irányításával a koreai import 9-1-7-ben végzett, de mellette Nisqy sem volt rest lerakni az asztalra egy 7-2-5-ös statisztikát. Összességében nem izzadt meg túlságosan a MAD, de a második meccshez hasonló leolvadások nem férnek bele a G2 ellen.

G2 Esports vs Team BDS (2-1)

A hét kiemelt szériájában bár nyerni tudott a Yike vezette G2, csak az utolsó meccsen mutattak igazán domináns játékot. A fiatal svéd dzsungeles kétszer pickelt Lilliát, mindkétszer parádézott vele (6-1-15 és 7-1-11). Adamék agresszív stílusa ezúttal sem volt annyira rossz, de egy Bo3-ban ennél kicsit többre van szükség. Mindenképpen jó látni, hogy hiába rangsorolta mindenki jóval magasabban a G2-t, a BDS-t ez egyáltalán nem érdekelte. A vereség ellenére Crownie továbbra is óriási szezont fut, az Astralisnak nem lesz egyszerű dolga, ha szeretnék megállítani a tapasztalt lövészt.

Mai menetrend

18:00 - VIT vs KOI

~21:00 - MAD vs G2

A győztesek Bo3-as szériájának tétje nem kevesebb, mint a rájátszásba jutás. Először az A csoport gigászai mérik össze erejüket a Szurdokban, majd következik a B csoport igazi rangadója. Pihenésre és felkészülésre nem sok ideje jutott egyetlen ötösnek sem, már csak ezért is érdemes lesz követni az eseményeket, mivel egy-egy váratlan választás sorsokat dönthet el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!