Rosszabbra fordult Bruce Willis állapota, demenciát állapítottak meg nála

Rosszabbra fordult Bruce Willis állapota, demenciát állapítottak meg nála

A színész családja közleményben tudatta a rossz hírt a rajongókkal.

Közel egy esztendővel azután, hogy Bruce Willis visszavonult a színészettől, mert afáziát diagnosztizáltak nála, a családja most ismét megosztott egy fontos hírt vele kapcsolatban. Sajnálatos módon a 67 éves színész állapota folyamatosan romlik, és a legutóbbi orvosi vizsgálatok azt is kiderítették, hogy miért. Mint kiderült, Willis frontotemporális demenciában szenved.

Felesége az egész család nevében kifejezte háláját és megköszönte azt a rengeteg szeretetet és támogatást, amit a rajongóktól kaptak az elmúlt 10 hónapban, majd közölte a pontos diagnózist:

„2022 tavaszi bejelentésünk óta, amikor közöltük, hogy Bruce afáziában szenved, az állapota előrehaladt. Most pedig végre van egy pontosabb diagnózisunk: frontotemporális demencia (FTD néven ismert). Sajnálatos módon a kommunikációval kapcsolatos nehézségek csak az egyik tünete ennek a betegségnek. Bár ez egy fájdalmas felismerés, egyúttal megkönnyebbülés is, hogy végre konkrétan tudjuk mi okozza ezt az állapotot.”

Az afázia kapcsán elmondható, hogy a beszéd megértésének vagy produkciójának zavara, főleg agyvérzés, fejsérülés, tumor vagy fertőzés következtében alakul ki. Hosszú ideig tartó terápiával ugyanakkor sok esetben, ha nem is teljes gyógyulást, de jelentős állapotjavulást lehet elérni. Ugyanakkor a frontotemporális demencia a demencia szindrómák 3-10%-áért felelős. Az elnevezés egy gyűjtőfogalom, melybe olyan agyi rendellenességeket sorolnak, melyek az agy homloklebenyét (frontális lebeny) és/vagy a halántéklebenyét (temporális lebeny) érintik. Ezek az agyterületek felelősek a személyiségért, a viselkedésért, a beszélt nyelvért és annak megértéséért. A betegségre jellemző az intellektuális képességek romlása, a személyiség megváltozása, a viselkedés- és hangulatzavarok. A páciensek elveszthetik nyelvi képességeiket is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rumer Glenn Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

Emlékezhetünk még arra is, hogy az Arany Málna díj kapcsán Bruce Willisnek létrehoztak egy külön kategóriát az utóbbi években kijött számtalan pocsék filmje miatt, azonban miután kiderült a betegsége ezt rögtön vissza is vonták. Ennek ellenére a 80-90, és 2000-es években számunkra olyan felejthetetlen filmekkel ajándékozott meg minket, mint a Drágán add az életed széria, Jól áll neki a halál, 12 majom, Az ötödik elem, Armageddon, Sin City, A sebezhetetlen, A hatodik érzék, Utolsó cserkész vagy a Ponyvaregény, hogy csak néhányat említsünk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!