Pazar előzetest kapott a Tetris filmadaptáció

Pazar előzetest kapott a Tetris filmadaptáció

A klasszikus játékról szóló film márciusban debütál az Apple TV-n.

Ha meghallod, hogy Tetris, akkor valószínűleg nem a szexi az, ami először eszedbe jut róla. Az Apple TV-re érkező új Tetris-film első előzetesében viszont kifejezetten szexinek tartják az újdonsült játékot.

Nehéz lenne vitani a Tetris jelenségét és hatását. Talán kevesen tudják, főleg az újabb generáció tagjai közül, hogy eredetileg Alexey Pajitnov mérnök fejlesztette ki és 1984-ben adták ki a Szovjetunióban, mielőtt néhány évvel később eljutott volna Nyugatra. Ez már önmagában is nagy dolog volt, hiszen akkoriban a Szovjetunió még nagyrészt lezárta határait a nyugati világ előtt. Viszont ez ebben az esetben megváltozott, miután széles körben elterjedt és hatalmas sikert aratott szinte minden platformon, majd minden idők egyik legkelendőbb videojátékává vált.

Pedig a koncepció egészen egyszerű volt. A színes tetrominók (így hívják a kis Tetris blokkokat) a képernyő tetejétől haladtak a képernyő aljára és abban az esetben, ha egy teljes sort sikerült kirakni, akkor az eltűnt, így szabadítva fel némi helyet, hogy folytatható legyen akár a végtelenségig a játék. A megalkotását követően számtalan cég igyekezett megszerezni a szoftvert, miközben egy ideig még a Nintendo is birtokolta azt, majd 1996-ban Pajitnov létrehozta a Tetris Company elnevezésű céget egy holland játéktervezővel és üzletemberrel, Henk Rogers-szel együtt. A Jon S. Baird rendezésében elkészülő film ezt a sztorit igyekszik majd átadni a nézőnek úgy, hogy Henk Rogers bőrébe Taron Egerton bújik, míg Alexey Pajitnovot Nikita Jefremov alakítja, de a történet során még Mikhail Sergeyevich Gorbachev is feltűnik.

Az első előzetes viszont már első nézésre is magával tudja ragadni az embert és alighanem tényleg igaz Taron Egerton jelzője, miszerint:

„Ez költészet. A művészet és a matematika varázslatos szinkronban működik. Ez... ez a tökéletes játék.”

Fordulatból sem lesz hiány, hiszen egyszer csak a semmiből feltűnik a Gameboy prototípusa, amely Egertont a Szovjetunióba való utazásra sarkallja, ami akkoriban nem volt a legbiztonságosabb hely egy amerikai számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!