LEC: Két csapat búcsúzott, négyen még versenyben vannak

LEC: Két csapat búcsúzott, négyen még versenyben vannak

Egyszerű a képlet: a győztesek bejutnak az LEC téli szezonjának rájátszásába, a vesztesek búcsúznak a további küzdelmektől.

A kiesés elkerüléséért léptek pályára tegnap az SK Gaming, a Team Heretics, a Team BDS és az Astralis játékosai. A két Bo3-as szériában összesen öt alkalommal dőlt le a Nexus, de még a 2-0-s végeredménnyel zárult összecsapás is kifejezetten izgalmasra sikeredett. A győzteseknek nem sok idejük lesz pihenni, ugyanis a mai nap az LEC 2023-as téli szezon utolsó csoportköri napján kell bizonyítaniuk azt, hogy helyük van a rájátszásban. Az ütközeteket a szokásos platformokon követhetitek ma is: lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n.

SK Gaming vs Team Heretics (2-0)

Annak ellenére tudta megnyerni mindkét meccsét az SK, hogy a korai szakaszban nem igazán találták a fogást ellenfelükön. Evi, Jackspektra és Jankos kifejezetten jól kezdte az összecsapásokat, azonban elég volt egy-egy elrontott harc a középső szakaszban, hogy Markoonék örüljenek a végén. Ruby kifejezetten gyenge volt a szériában, ebben közrejátszhatott az is, hogy a koreai középső ösvényest megfertőzte a COVID. A pozitív teszt miatt újra előkerültek a hatalmas Tibbers mackók a berlini stúdióban, a játékosok ebben a Bo3-ban nem léptek színpadra. Összességében teljesen megérdemelten nyert az alapszakaszban remekül teljesítő, de a Bo3-akban eddig nem túl sokat mutató SK Gaming, de a gyenge ösvényfázissal valamit kezdeniük kell, ha szeretnék legyűrni a Team Vitalityt.

Team BDS vs Astralis (1-2)

Jól kezdte a sorozatot a magasabban rangsorolt klub, de a kijózanító pofon után tudta rendezni a sorait Vizicsacsi egykori munkaadója. Adam Olafjára az első meccsen még nem találta meg az ellenszert az Astralis, így a fiatal francia, valamint az alaposan megetetett Kassadin vezetésével kicsit elnyújtott mérkőzésen, de viszonylag simán szerezte meg az előnyt a BDS. A folytatásban sem változtatott igazán a taktikáján a svájci együttes, Ezreal + Karma duóját még akkor sem engedték el, amikor kijöttek a páros gyengeségei. Kobbe és JeongHoon ezúttal is megmutatta, hogy simán felveszik a versenyt bármelyik alsó ösvényes ellenfelükkel. Stabilan játszották meg a 2v2-ket, nem hoztak a csapatharcokban sem túl sok hibás döntést. A mindent eldöntő harmadik meccs nem lesz Adam legszebb emléke, ugyanis 113 és Finn az első percekben állandóan büntetni tudta a felső ösvényest. Jól játszott az Astralis, de a MAD Lions egy jóval nagyobb falat lesz számukra. Hylissangék nem arról híresek, hogy állandóan ugyanazokat a hősöket erőltetik egy szérián belül.

Mai menetrend

18:00 - Team Vitality vs SK Gaming

~21:00 - MAD Lions vs Astralis

Az Astralis egy mérkőzés erejéig már meg tudta lepni az Oroszlánokat, a VIT és az SK még nem találkozott idén csak egyetlen alkalommal. Eddig óriási meglepetés nem történt a csoportkörben, lehet az utolsó napon borul majd a papírforma?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik két csapat jut be utolsóként az LEC rájátszásba?