LEC: Óriási meglepetés a csoportkör utolsó meccsnapján

LEC: Óriási meglepetés a csoportkör utolsó meccsnapján

Mai nap indul az LEC rájátszása, a tét a téli döntőbe jutás.

Két remek Bo3-mal lezárult az LEC 2023-as téli szezonjának csoportköre. Először a Team Vitality és az SK Gaming, majd a MAD Lions és az Astralis esett egymásnak az Idézők szurdokában. Bár mindkét szériának volt kiemelt csapata, végül az eredmények nem úgy alakultak, ahogy azt a legtöbben várták. Ma 18:00-tól már a rájátszás kerül képernyőre, ott is a döntőbe jutás a tét. A G2 Esports és a KOI elképesztőnek ígérkező összecsapását  lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n követheted élőben, magyar nyelven.

Team Vitality vs SK Gaming (0-2)

Markoonék pontosan ott folytatták, ahol a Team Heretics ellen abbahagyták. Az alapszakasz bajnoka elleni Bo3 első meccsén óriási hátrányba kerültek a korai szakaszban, azonban néhány jó elkapással, valamint megfelelően komponált harcok segítségével felülkerekedtek ellenfelükön. A Team Vitalitynek elfogyott a tudománya a 20. perc után, megérdemelten kesereghettek a Nexusuk romjai mellett. A visszavágón azonban nem volt semmi izgalmas momentum. Bo Karthusa (de igazából az egész csapat) nagyobbat futott, mint Usain Bolt az olimipiai döntőben, így pillanatok alatt eldőlt, hogy 8 év után (!) először jut LEC/EU LCS-ben top 4-be az SK Gaming. 

MAD Lions vs Astralis (2-0)

Az első meccsen, a VIT vs SK-hez hasonlóan, kifejezetten fordulatosan alakultak az események. Kobbe és Finn felkapta a hátára a csapatot, de a lendület elfogyott a 20-25. perc környékére. Ekkor Chasy, Hylissang és Elyoya megtalálta azokat a gyenge pontokat, ahol a kezdeményezések jól működtek. Szoros meccs volt, de végig a MAD irányított, hiába a jó early Dajorék részéről. A második felvonásra itt is szétesett a hátrányban lévő együttes. Mindössze 25 percre és 11 másodpercre volt szükség, hogy Carzzy és Chasy vezetésével ledöntsék az Oroszlánok a Nexust. Megérdemelten jutottak be a top 4-be, ahol ők is az egyik végső esélyesnek számítanak.

Mai menetrend

18:00 - G2 Esports vs KOI (Bo5)

Mindössze egyetlen szériát rendeznek ma, ezzel hivatalosan is elstartol a Winter Split utolsó szakasza, a Playoffs. A 2022-es nyári finálé visszavágójára átalakultak az együttesek, de erejükből szinte egyáltalán nem veszítettek, ha csak a Bo3-akat veszed alapul. A KOI még mindig Malrang zseniális early játékára épít, a G2-ban meg végre van egy harapós jungler, aki tud az alsó ösvénnyel együtt játszani. Amelyik csapat nyer, az bejut a döntőbe, a vesztesnek még lesz egy lehetősége a finálé kiharcolására.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyer ma?