Az Avatar 4 előtt nagyszabású 2. világháborús filmet akar forgatni Cameron

Az Avatar 4 előtt nagyszabású 2. világháborús filmet akar forgatni Cameron

A mester Charles R. Pellegrino könyvének adaptációjából készítené el a hiroshimai bombázásokról szóló alkotását.

Miközben James Cameron legújabb filmje, az Avatar: A víz útja egyre nagyobb bevételre tesz szert és már egy újabb mérföldkövet ért el, az LA Times beszámolójából kiderül, hogy a rendező szeretné elkészíteni Az utolsó vonat Hirosimából című adaptációját. Ez a film a túlélők megpróbáltatásait mutatná be, melynek alapját Charles R. Pellegrino regénye szolgáltatja. A könyv a japán városok, Hirosima és Nagaszaki második világháború végén elszenvedett bombatámadások – köztük az atombomba bevetésének – részletes krónikája a túlélők szemszögéből.

Nem új keletű ez az ötlet Cameron részéről, hiszen már 2010-ben erősen érdeklődött a sztori filmvászonra történő adaptálása iránt. A hírek szerint a film előkészítése során felkereste és interjút készített Tsutomu Yamaguchival, az egyetlen ismert túlélővel, aki jelen volt Hirosima és Nagaszaki bombázásnál is. Yamaguchi végül nem sokkal később, még 2010-ben elhunyt, de azóta sem készült filmadaptáció. Azonban még nincs minden remény veszve, mivel a rendező nemrég elárulta a LA Times-nak, hogy az Avatar 4 forgatása előtt szeretne egy kis szabadságot kivenni, hogy a Hiroshima-filmen dolgozhasson, és szerinte az olyan jelentős események miatt, mint az ukrajnai háború, valamint a nacionalizmus újbóli fellángolása, időszerűvé vált egy ilyen alkotás.

„Bizonytalanabb világban élünk, mint gondoltuk. Azt hiszem a Hirosima-film időszerűbb, mint valaha. Emlékezteti a tömegeket arra, hogy ezek a fegyverek valójában mire képesek, amikor emberi célpontok ellen vetik be őket.”

Nem ez lenne az első Cameron-film, amely a poklok poklát járja be a munkálatok előkészítésének során, hiszen az egyik példa erre pont az Avatar első része, amelyet eredetileg 1994-ben írtak meg, majd az akkori technológiai korlátok miatt elhalasztották az elkészítését – és mint tudjuk csak 2009-ben valósulhatott meg. Ha viszont ez a világháborús film végül mégis elkészül, az a rendező filmográfiájának egyik legemlékezetesebb darabja lehet. Egyelőre további részleteket a projektről nem lehet tudni, de Cameron eltökéltsége jelzés, hogy nincs elfelejtve a dolog és több, mint valószínű, hogy előbb utóbb nekivágnak majd a forgatásoknak is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: variety.com

Kövess Minket!