Harbour elmesélte miért nem folytatódhat a Stranger Things az 5. évad után

Harbour elmesélte miért nem folytatódhat a Stranger Things az 5. évad után

A múlton túl pedig a 2023-as esztendőről és a különböző projektjeiről is szót ejtett.

David Harbour tavaly nagyszerű alakításokkal ajándékozta meg a nézőket. A Netflixen futó Stranger Things 4. évadában valami izgalmasat sikerült kihoznia az egyébként is szerethető Jim Hopperből. Aztán Mikulásként sokkolta a rajongókat a brutális akcióvígjátéknak készült Vérapóban (Violent Night). Harbour nem is tagadta sohasem, hogy mindig is igyekezett feszegetni a saját határait a szerepek kapcsán.

2023-ban ismét lesz néhány érdekes szerepe, rögtön elsőként a február 24-étől megtekinthető We Have a Ghost-ban látható majd, amelyben Ernestet a szellemet személyesíti meg. Egy titokzatos, néma entitás lesz, aki összebarátkozik egy családdal, de amikor Kevin és Ernest, Ernest múltjának rejtélye után nyomoznak, a CIA célpontjává válnak. Harbour mellett pedig olyan sztárok szerepelnek még a filmben, mint az új Amerika Kapitány, Anthony Mackie vagy a leginkább az Amerikai Pite filmekből ismerős Jennifer Coolidge.

Ebben az alkotásban azonban - a többiekkel ellentétben - David Harbournak a hangja használata nélkül is szívből jövő alakítást kell nyújtania. Ez új kihívást jelentett a színész számára és egy exkluzív interjúban elmondta hogyan közelítette meg a paranormális szerepet anélkül, hogy a hangját használta volna.

„Nagyon szeretem a kihívásokat, de persze az ember ilyenkor azt szeretné, ha jól csinálná a dolgokat. Mégis ez sokkal jobb számomra, mintha mindig ugyanazt kellene tennem. Szóval nagyon szórakoztató volt a forgatás. Tényleg arra kényszerített a történet, hogy nagyon pontosan meghatározzam, hogy ki ez a személy és mit kell felfednem magamból, mert nem volt szövegem, ami ebben segített volna. Ez a fajta összpontosítás sokat jelentett. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy olyan partnerrel dolgozhattam együtt, mint Jahi [Di'Allo Winston]. Nagyon jó volt köztünk a kémia, és nagyon meghatott engem a játéka.”

Megkérdezték Harbourt a 2023-as nyárral kapcsolatban is, hiszen előtte áll még a Stranger Things 5. évadának, illetve a Marvel Studios Thunderbolts című filmjének a forgatása is:

„Már most kimerültnek érzem magam. Igazából úgy érzem szükségem lenne egy kis szunyókálásra. Ha rágondolok, rájövök, hogy őrületes nyaram lesz. Soha nem csináltam még ilyet. Tudod, a Stranger Things ennyi volt. Tovább kell lépni, mert a gyerekek felnőnek, szóval le kell forgatnunk minél előbb! Aztán jött a Thunderbolts és megrémültem. Azt gondoltam: "Istenem, mi van, ha nem működik a dolog és valamelyiket nem csinálhatom meg?".

Szerencsére a producerek mindkettőnél nagyon jól megoldották a dolgokat. Nagyon sokat tettek azért, hogy a menetrend működjön, de ez azt is jelenti, hogy ide-oda kell majd rohangálnom a forgatások között Atlantában, és így egészen őrült lesz az időbeosztásom. De tudod, fiatal vagyok még, úgyhogy gondoltam, képes leszek rá. Pokoli egy nyár lesz az biztos. Rengeteg munka vár rám, de ez egy áldás. Tudod, két csodálatos projektben is részt vehetek, szóval nem zavar, hogy kimerült vagyok.”

A Stranger Things joggal emelte a karrierjét egy teljesen új szintre, de egyszer minden kezdet a végéhez ér, éppen ezért megosztotta a gondolatait a sorozat lezárásáról is:

„Az a vicces, hogy amikor elkezdtem a sorozatot, soha nem akartam, hogy véget érjen. Ezért is szeretem ezt a showt. Szerintem ez egy nagyszerű széria, még akkor is így gondolnám, ha én nem szerepelnék benne. Most már majdnem kilenc év telt el az első évad forgatása óta, és őszintén azt hiszem, itt az ideje, hogy véget érjen. De ez persze nagyon keserédes. Tudod, van benne egy kis szomorúság, viszont mindannyian úgy mond felnőttünk. Itt az ideje, hogy elhagyjuk ezt a projektet és más dolgokat is kipróbáljunk. Ráadásul szeretném látni, hogy a rendezőpáros, a Duffer testvérek mit találnak ki legközelebb. Szóval ez az időszak kissé lehangolt lesz a stáb életében.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!