LEC: Egy újoncot és egy veteránt cserél a Fnatic

LEC: Egy újoncot és egy veteránt cserél a Fnatic

Az Astralis után a Fnatic is elkezdte az átalakítást, csak jóval nagyobb léptékben.

Ma veszi kezdetét a 2023-as League of Legends EMEA Championship Winter Splitjének utolsó hétvégéje! Pénteken a MAD Lions és az SK Gaming csapnak össze, szombaton a KOI az előző meccs győztesével küzd meg, vasárnap pedig a G2 Esports harcol a még talpon maradó brigád ellen. Azonban a csapatoknak nem lesz sok ideje pihenni a téli szezon után, ugyanis kevesebb mint 2 héttel a döntő után indul a Spring Split, melynek már a menetrendjét is tudjuk!

Több csapatnak azonban már jóval korábban véget ért a Winter Split: az Astralis, a Team Vitality, a Team BDS és a Team Heretics a csoportkörökből estek ki, míg az Excel Esports és a Fnatic a legjobb nyolc közé sem jutottak be. Ezutóbbi csapat pedig az Astralishoz hasonlóan elkezdte a felállás átformálását: két játékostól és edzőjétől vált meg a Fnatic.

Úgy látszik, hogy Martin "Wunder" Nordahl Hansen végre szabadon raidelhet Ragnaroson, ugyanis a Fnatic LoL-csapatában már nem tartanak igényt a szolgálataira. A 24 éves játékos olyan szervezeteknél fordult meg, mint a Team Dignitas EU vagy a Splyce, mielőtt csatlakozott volna a G2 Esportshoz, ahol majdnem 4 évet töltött el, és egy legendás karriert futott be – Wunder és a G2 a világbajnokságon kívül gyakorlatilag mindent megnyert. 2021 után a dán csatlakozott a Fnatichoz, azonban sosem tudott arra a szintre lépni, mint amit a Szamurájoknál produkált. A Games of Legends nevű statisztikai oldal szerint Wunder a leggyengébben teljesítő toposok között volt a számokat tekintve, szörnyű KDA-val és AVG Kills mutatóval. Úgy fest, hogy Wunder utódját is megtalálták: a Fnatic TQ tavaly tavasszal LVP SuperLiga bajnokká váló felső ösvényese, Óscar "Oscarinin" Munoz Jiménez csatlakozhat az egyik legnépszerűbb LEC csapathoz.

Wunder mellett az ötös legújabb tagja, Rúben "Rhuckz" Barbosa sem ússza meg a cipőt. A portugál játékos a tavalyi világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, amikor pár meccs erejéig beugrott a betegeskedő Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov helyére. Annyira jól teljesített engage karakterekkel, hogy a menedzsment elő is léptette a téli szezon előtt, viszont közel sem játszott olyan jól, mint a 2022-es Worldsön. Valószínűleg Rhuckz visszatér az ERL-szintre, helyet cserélve a Fnatic TQ támogatójával, Henk "Advienne" Reijengával, akinek anno Mihael "Mikyx" Mehle miatt kellett kiszállnia az Excel Esportsból, de jóval több tapasztalattal rendelkezik, mint a portugál.

A játékosok mellett a csapat edzője sincs biztonságban. A Jakob "YamatoCannon" Mebdit váltó Goncalo "Crusher" Pinto Brandao nem tudta győzelemre vezetni az egyébként hatalmas nevekből összeálló Fnaticot, mindössze 2 győzelemhez és egy 9. helyhez segítette hozzá őket – így nem is csoda, hogy távoznia kell. Bár neki az előző két játékoshoz képest még nincs utódja, a csapat egyszerűen csak előléptethetnék a segédedzőt, Aleksi "Hiiva" Kaikkonent, aki a Misfits Premirben és a Misfits Gamingben is bizonyította edzői rátermettségét.

A Fnatic játékosait utoljára február hatodikán láthattuk a berlini stúdió színpadán, amikor kikaptak az SK Gamingtől. A csapatnak így bőven lesz ideje összeszokni Oscarininnel és Advienne-nel, így március 11-én teljesen felkészülten szállhatnak ringbe az Excel Esports csapatával szemben a tavaszi LEC első napján, amit a téli döntő mellett az esport2tv Twitch csatornán, az esport1 YouTube-on, az esport1 weboldalán és a lolesports.comon tudtok követni!

Ha szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Ti kit küldenétek még el a csapatból?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.