Csattanós választ adott Ben Stiller a Trópusi vihart kritizálóknak

Csattanós választ adott Ben Stiller a Trópusi vihart kritizálóknak

A film még a Netflix kínálatából is eltűnt, bár azt nem tudni, hogy a rasszista vádaknak ehhez van-e köze.

Sose szabad fullba nyomni a kretént. Ugye? Ez a sor a filmben hangzik el, de ha valaki megnézi a Trópusi vihar című filmet, akkor rájön, hogy de bizony, van mikor érdemes „padlógázzal” nyomni a baromságot. Nyilván ez nem mindenkinek tetszik, de hát a vígjáték is egy olyan műfaj, melynek egyes alkotásait nem tud befogadni mindenki. Ez így van rendjén, legalábbis így kéne, hogy legyen.

Kezdjük ott, hogy Ben Stiller alkotása, a Trópusi vihar 2008-ban került a mozikba, idestova 15 esztendővel ezelőtt. Már akkor is kiverte a biztosítékot egyébként azzal például, hogy Robert Downey Jr. karakterért, Kirk Lazarust feketére festették, de a túlzott gettó-szleng is felbőszített egyeseket – miközben a Feketén Fehéren esetében senki meg sem szólalt az átfestés miatt. Az elmúlt években ezért folyamatosan üzengettek is a színész-rendezőnek, hogy kérjen bocsánatot a filmje miatt. Persze ez a kisebb réteg, hiszen sokan a mai napig rajonganak még és ironikusnak, viccesnek és Hollywoodot kifigurázónak tartják a filmet és annak minden egyes jelenetét.

Egy felhasználó most szintén Stillernek címezte üzenetét, de ő inkább arra bátorította volna, hogy nehogy elnézést kérjen a Trópusi vihar miatt a jövőben.

„Kérlek, ne kérj bocsánatot azért, hogy megcsináltad ezt a filmet. Poénos volt akkor és még mindig az... Még viccesebb most, hogy a cancel kultúra olyan, amilyen. Ez egy film. Ti csak lépjetek túl rajta. Megpusztultam a röhögéstől, amikor először láttam annak idején, és mindenki más is.”

Természetesen maga Ben Stiller is reagált a posztra:

„Nem kértem, és nem is fogok bocsánatot kérni a Trópusi viharért. Nem tudom, ki mondta ezt nektek. Botrányt keltő, vitatott film, amióta bemutattuk, de büszke vagyok rá és mindenkinek a munkájára, aki benne volt.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!