18

Elmúltál már 18 éves?


/
Ismerd meg Pedro Rodrigues Filhót, akiről a Dexter sorozat főszereplőjét mintázták

Ismerd meg Pedro Rodrigues Filhót, akiről a Dexter sorozat főszereplőjét mintázták

Egy ideje már szabadlábon van egy sorozatgyilkos, aki elmondása szerint csak azokat ölte meg, akik rossz fát tettek a tűzre.

Sokak számára ismerős lehet a Dexter című sorozat, amelyben Michael C. Hall alakítja Dexter Morgant, a miami rendőrség vérnyomelemzőjét, de azt senki nem tudja róla, hogy éjjelente levadássza azokat, akik kicsúsztak a hatóság kezei közül, és tettükért megtorlást érdemelnek. Talán kevesen gondolták volna, hogy ez a történet nem egy légből kapott koncepció. Az élet furcsa és hihetetlen sztorikat képes produkálni, elég csak a Kokainmedvének az előzményeire gondolni. Mindenesetre tényleg létezik egy olyan ember, aki bűnözőkre vadászott, és bár hosszú évtizedeket töltött rács mögött, mostanra már szabad emberként élhet.

Becses neve Pedro Rodrigues Filho és Brazíliában született 1954. június 17-én. Elég hamar ráaggatták a Pedrinho Matador és a Killer Pete beceneveket, mivel eddigi élete során legalább 71 gyilkosság fűződik a nevéhez, legalábbis, amit rá is tudtak bizonyítani a hatóságok. Miután elkapták, összesen 400 év fegyházra ítélték Brazília minden idők legkegyetlenebb gyilkosát. Idáig azonban hosszú út vezetett, és több dolog is közrejátszott, hogy ilyen ember vált belőle. Apja például már a gyermekét váró feleségét is előszeretettel bántalmazta. Durvulásainak hatására a kis Pedro kisebb fejsérülésekkel született. Iskolába soha nem járt, így ahogy lehetett munkába állt. Elsőként egy helyi vágóhídon kapott munkát, és itt kiderült, hogy egyre nagyobb vágyat érez a gyilkolásra.

Nem is kellett sokat várni, hiszen még épp csak 14 esztendős volt Pedro, amikor is a város polgármestere tüzet nyitott édesapjára, mert meg volt győződve, hogy a férfi lopni jár az egyik iskola menzájára. Az apja megúszta a támadást, fia azonban bosszút esküdött. Nem sokkal később kivégezte a település első számú emberét, de még azzal az emberrel is végzett, aki lopással gyanúsította az apját. Ezt követően nem maradhattak Santa Rita do Sapucaíban, és egy másik településre költöztek. Ez nem állította meg a fiatal Pedrót, aki azon kapta magát, hogy egyre-másra vadássza le a helyi drogkereskedőket, majd ő maga is beszállt a kábítószer-kereskedelmbe.

Ez idő tájt a szerelem is rátalált és úgy tűnt ez lenyugtathatja a gyilkos vágyait, ám pechére párját, Maria Aparecida Olimpiát a házasságkötés után nem sokkal különös kegyetlenséggel megölték. Mindezt úgy, hogy már a szíve ala hordta Pedro gyermekét is. A Matador igazából ekkor vált egy szinte megállíthatatlan gyilkológéppé. Bosszúra szomjazva egy tucatnál is több emberrel végzett, ráadásul mindegyik férfit először elrabolta, majd addig kínozta áldozatát, míg el nem mondta neki a következő célpontjának a nevét.

Mindeközben az apja továbbra sem bírt a vérével, és egy szép napon 21 késszúrással küldte a halálba a feleségét. Pedro tudomást szerzett anyja haláláról és nem is sokat gondolkozott azon, hogy apját is elintézi, de miután ezt megtette, újabb rossz hírt kapott, miszerint lánytestvére eltűnt, majd kiderült, hogy ismeretlen tettes által elkövetett gyilkosság áldozataként vesztette életét.

Még 20 éves sem volt, mikor 1973. május 24-én először kapták el és letartóztatták. Berakták őt néhány másik elítélt – köztük egy erőszaktevő – mellé egy rabszállító autóba, de mire a célhoz értek Pedro végzett az erőszaktevővel, mire a rendőrök elképedve vették észre az ajtó kinyitása után a halott rabot. Végül Pedro a Sao Pauló-i Araraquara börtönbe került, de hiába töltötte mindennapjait rács mögött, a gyilkolással képtelen volt felhagyni. Az egyik rabot különös kegyetlenséggel végezte ki, előbb megkéselte, majd lefejezte azért, mert úgy hitte köze van a testvére halálához. Összesen 47 embert ölt meg bebörtönzése során. Bal karjára egy olyan tetoválást varratott, ami azt hirdeti: „Örömmel ölök.” Nem meglepő, hogy egy 1982-es átfogó pszichológiai vizsgálat során a szakértők több komoly lelki problémát találtak, és hivatalosan is pszichopatának nyilvánították.

Egy hosszabb időszakot követően átszállították egy másik börtönbe, ahol már 2 külön fegyőr figyelte minden pillanatát és soha többet nem engedték meg neki, hogy cellatársa legyen – volt olyan, hogy azért végezte ki a cellatársát, mert az túl hangosan horkolt.

2003-ban újabb tárgyalásra került sor, ahol bevallotta, hogy összesen több mint 100 haláleset kötődik a nevéhez, amelyek közül 71-et tudtak rábizonyítani, a többi esetben csak feltételezett gyilkosként emlegetik. Az ítélet szerint 400 évet kapott, de a brazil törvények nem teszik lehetővé egy elkövető számára, hogy 30 évnél többet töltsön a rácsok mögött. Ennek értelmében 2007. április 24-én szabadon engedték, bár ez a kiruccanás nem tartott sokáig, 2010-ben ismét elkapták, majd emberrablás és emberölés vádjával újra bebörtönözték, egészen 2018-ig. Mostanra viszont már ismét szabadlábon van a 68 éves Pedro, és tavaly egy podcastban az alábbiak szerint jellemezte magát:

„Senkit sem öltem meg előzmények nélkül. Miért is kellett volna bántanom bárkit, aki nem ártott nekem vagy valaki másnak? Mindig valami komoly dolognak kellett történnie ahhoz, hogy valakit meggyilkoljak”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: marketresearchtelecast.com

Kövess Minket!