LEC: Nézd ma este a téli szezon döntőjét, összecsapnak a Szamurájok az Oroszlánokkal

LEC: Nézd ma este a téli szezon döntőjét, összecsapnak a Szamurájok az Oroszlánokkal

A győztes mindent visz, a vesztes "csak" pontokkal gazdagodik, jön az LEC fináléja!

Egyetlen Bo5-ös széria maradt hátra az LEC 2023 Winter Splitből. A megújult formátumú topligában az elmúlt hat hétben azért harcoltak a csapatok, hogy végül eldőljön, melyik a legerősebb ötös jelenleg az EMEA-régióban. Az eddig remek formát mutató KOI-t sikerült legyőznie a MAD Lionsnek, így a G2 Esports sztárjaival Nisqyék küzdhetnek meg a bajnoki címért. A mindent eldöntő összecsapást lolesports.com oldalán, az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1 YouTube felületén és az Esport1.hu-n követheted élőben, magyar nyelven.

KOI vs MAD (1-3)

Végig kiélezett és izgalmas volt az alsó ági döntő, amelyben végül nem a kiemelt klub diadalmaskodott. Hiába kezdte jól a tegnapi sorozatot a Larssen és Comp vezette KOI, csak az első mérkőzésen sikerült ledönteniük az ellenfél Nexusát. Ha lemaradtatok meccsekről, az alábbiakban néhány érdekesség segítségével magatok elé képzelhetitek a Szurdokban történeteket.

  • Nisqy továbbra sem tud hibázni Gragasszal. A belga mides a 2. és a 4. mérkőzésen is dominált a hordós mágussal
  • A széria MVP-jének Elyoyát választották, a spanyol dzsungeles mindössze 8 alkalommal halt meg a KOI elleni Bo5-ben
  • Az egész szériában mindössze egyetlen Rift Heraldot kaparintott meg a KOI, az elérhető 8-ból 7-et a MAD győzött le
  • Chasy Ireliát pickelt a 4. felvonásra, ez volt az első alkalom, hogy ezt a karaktert idén láthattátok az LEC-ben
  • Carzzy háromszor választott Apheliost, ezt a három meccset nyerte meg a MAD
  • Chasy a négy meccsen összességében több mint 200 farmot vert Szygendára
  • Hylissang négy különböző támogatót játszott. Csak azzal veszített, amelyik az enchanter kategóriába esik, a tankosabb, kezdeményezőbb hősök hozták a MAD-nek a W-t

Megérdemelten nyert a MAD Lions, a KOI meg elgondolkozhat esetleg egy felső ösvényes cserén, mivel érezhetően a leggyengébb pontja a csapatnak Szygenda volt az egész szezonban.

Mai menetrend

17:30-tól G2 vs MAD döntő felvezetése

18:00-tól G2 vs MAD Bo5, azaz megnyitóünnepség után maga a finálé

Három alkalommal találkozott egymással a két együttes eddig az LEC 2023-as téli szezonjában. A Bo1-es szakaszban a MAD Lions diadalmaskodott, Bo3-ban viszont 2-0-ra nyert a G2. Capsék kiszámíthatatlan draftjaira mindenképpen fel kell készülniük Macéknek, akik túlságosan nem szakadtak el az aktuális metától. Ha ösvényenként kéne lebontani a párharcot, akkor talán az alsó ösvény lehetne az, ahol a G2 oldalára billen a mérleg. Hylissang egy zseni, de Carzzy a KOI elleni szériától eltekintve kicsit halványabb formát mutat. A G2-t az alapszakaszban meg lehetett szorongatni, azóta nem találtak olyan együttest, amelyik valódi ellenfélnek bizonyult volna. A MAD azonban remek formában van, így egy remek döntőre van kilátás.

Ha szeretnél nyerni egy Call of Duty: Modern Warfare 2-t, akkor klipeld ki és küldd el nekünk legjobb LoL-os megmozduálsaidTovábbi részleteket erről a kihagyhatatlan nyereményjátékról itt olvashatsz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat nyeri a döntőt?