Guy Ritchie szerint az egyik főszereplőn múlik a Sherlock Holmes 3. része

Guy Ritchie szerint az egyik főszereplőn múlik a Sherlock Holmes 3. része

Legutóbb 2011-ben találkozhattunk a Sir Arthur Conan Doyle által megálmodott nyomozóval a mozikban és akkor mindenki biztosra vette, hogy jön majd a harmadik epizód is.

Guy Ritchiet aligha kell bárkinek is bemutatni, egyedi stílusa minden egyes filmjében megmutatkozik, legyen szó forgatókönyvről van rendezésről. Az egyik legismertebb projektje a Sherlock Holmes moziváltozata, amelynek az első 2009-ben, míg a második része 2011-ben (A Game of Shadows – Árnyjáték) látott napvilágot. Sir Arthur Conan Doyle legendás skót nyomozóját akkor Robert Downey Jr. alakította, hű társa, Dr. Watson bőrébe pedig Jude Law bújt, a páros pedig remekül bevált, és nekik is köszönhetően elég jól szerepeltek a filmek a kasszáknál. Az első 524, míg a folytatás 543 millió dollár bevételt hozott.

A kritikai és pénzügyi siker pedig előrevetítette, hogy trilógiává érhet Guy Ritchie Sherlok Holmes projektje, azonban a harmadik rész végül mégsem valósult meg. A Collider munkatársa, Steven Weintraub viszont most leült beszélgetni a rendezővel és az új filmjén (Operation Fortune: Ruse de Guerre) túl természetesen nem maradt ki a Sherlock Holmes következő része sem a témák közül. Ritchie válasza nem volt egyértelmű, de legalább kiderült, hogy ki miatt jegelik egyelőre az új felvonást:

„Nos, őszintén szólva, ezt Robert Downey Jr. döntésére bíztam. Szóval Robert azt akarta, hogy ő feleljen ezért a projektért. A labda most az ő térfelén van, szóval nála van forgatókönyv és ő felel az egészért. Én kihátráltam ebből, amíg nem jön el az ideje, hogy én is újra részt vegyek a projektben.”

Guy Ritchie addig sem tétlenkedik:

Mit tudunk tehát a Sherlock Holmes 3-ról?

Több, mint egy évtized telt el az Árnyjáték óta, miközben a Sherlock Holmes 3 terveit a Warner Bros. először 2011-ben jelentette még be, nem sokkal a második film premierje. Az új film koncepciója aztán jó néhány megpróbáltatáson ment keresztül, hiszen több különböző író dolgozott a forgatókönyvön vázlaton, illetve több ötletet is felvetettek a folytatás kapcsán. 2019-ben bejelentették, hogy Dexter Fletcher (Bohém rapszódia) váltja Ritchie-t a rendezői székben, és 2020-ban egy megjelenési dátummal is előálltak, de akkor a projektet a koronavírus járvány miatt határozatlan időre felfüggesztették. Jelenleg a film jövője egyelőre bizonytalan, bár a nyilatkozataiból ítélve Ritchie Robert első szavára ismét munkába állna, de arra még várni kell, hogy a „Vasember” is rábólintson az újabb Sherlock szerepre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!