Csoda történt, de csak elstartolt az egyik legőrültebb horrorjáték filmforgatása

Csoda történt, de csak elstartolt az egyik legőrültebb horrorjáték filmforgatása

Twitteren osztott meg egy képet a rendező a Five Nights at Freddy's első forgatási napjáról.

Egy újabb népszerű videójátékot, a Five Nights at Freddy's-t is filmre viszik egy hosszabb huzavona után. A sztorija alapján egy férfi éjjeliőrként dolgozik a Freddy Fazbear's Pizza gyorsétteremben, amikor is felfedezi, hogy az egyik automata robot bábú önálló életet él és éjszaka aktivizálja magát, aztán mindenkit likvidál.

A Warner Bros. Pictures még 2015 áprilisában jelentette be, hogy megszerezte a franchise jogait, és az előzetes tervek szerint első körben Roy Lee, David Katzenberg és Seth Grahame-Smith készíthette volna el a mozifilmet. Grahame-Smith akkor még azt mondta, hogy szeretnének egy őrült, félelmetes és furcsa filmet kiadni a kezükből, természetesen együttműködve Scott Cawthonnal. Aztán megváltoztak a dolgok és 2015. júliusában már Gil Kenan kapott szerződést a stúdiótól, hogy megrendezze az adaptációt, miközben a forgatókönyvet Tyler Burton Smith-szel közösen írta volna meg.


Így fest a videójáték

Sokáig viszont nem történt semmi, majd a hallgatást 2017 januárjában Cawthon törte meg, és elmondása szerint a filmiparon belüli gondok miatt késik a produkció. Nem sokkal ezután már egy másik produkciós cég égisze alatt folytatódtak a „munkálatok”, amit maga a projekt producere, Jason Blum is elismert és megerősítette, hogy izgatottan várja a Cawthonnal való közös munkát. 2017. júniusában aztán Kenan is közölte, a Warner Bros. Pictures meghátrálását követően már nem ő felel a rendezésért. 2018 februárjában pedig bejelentették, hogy Chris Columbus írja a forgatókönyvet és egyben rendezi meg a filmet.

A következő években sem igazán történt érdemi előrelépés és leginkább csak a rajongók hitegetése ment Cawthon és a stúdió részéről. Ebben viszont olyannyira jók voltak, hogy Cawthon az első végleges szkript elolvasása után elismerően nyilatkozott róla, majd gyorsan hozzá is tette, hogy ez alapján további filmek is várhatóak majd. Sajnos ez is csak félrebeszélés volt, mivel a forgatókönyvet végül kukázták, a produkció pedig továbbra is csak lógott a levegőben. A 2022-es esztendő hozott áttörést a film életében, márciusban Jason Blum ugyanis arról számolt be, hogy közel vannak a munkálatok megkezdéséhez és a premier már 2023-ra összejöhet. Augusztusban megosztotta azt is, hogy leszerződtek a speciális effektekben jártas Jim Henson's Creature Shoppal – akik létrehozták a játékban is látható automata robot bábú mását –, majd megerősítette októberben, hogy februárban ténylegesen belevágnak a forgatásba. Az év végére pedig már a főbb szereplőkhöz is megtalálták a megfelelő színészeket:

  • Matthew Lillard lesz William Afton
  • Josh Hutcherson lesz Mike Schmidt
  • Piper Rubio lesz Abby
  • Elizabeth Lail lesz Vanessa

Jason Blum február másodikán megosztott fotója alapján pedig tényleg elindult a forgatás, bár a 2023-as premier ezek után valószínűleg nem jön össze, de legalább a Five Nights at Freddy's filmre biztosan számíthatunk a jövőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!