LoL: Így térhet vissza a Törhetetlen lándzsa!

LoL: Így térhet vissza a Törhetetlen lándzsa!

Bár tavaly viszonylag sokat láttuk a dzsungelbe, idén eltűnt – de lehet, hogy nem sokáig.

Sorra jelennek meg a League of Legendsbe érkező tervezett, vagy már biztos változtatások leakjei olyan szivárogtatók által, mint például SpiderAxe, aki nemrég tette közzé a legújabb Pantheon erősítéseket.

 A Törhetetlen lándzsa alapstatisztikáit, Q-ját és E-jét változtatják, hogy egy kicsit jobban megállja a helyét az ösvényen, azonban ne legyen olyan biztonságos, így nem válik lane bullyvá. A változtatások a következők:

  • Az alap életvisszatöltődése 7,5-ről 6-ra csökkent;
  • Az alap támadási sebessége 0,664-ről 0,658-ra nőtt;
  • A szintenkénti támadási sebességének növekedése 0,664-ről 0,658-ra nőtt;
  • A Q töltési ideje 13-8-ról 11-8-ra csökkent;
  • A Q manaköltsége 30-ról 25-re csökkent;
  • A Q castolási ideje 0,25-ről 0,2-re csökkent;
  • Az E töltése ideje 22-16 másodpercről 25-19-re nőtt;
  • Emellett kapott volna 10+20% bónusz AD-nyi Armort és MR-rt, valamint a Mortal Willes (passzív) E bónusz mozgási sebessége 60%-ról 40%-ra csökkent volna, azonban ezek a változtatások nem mennek végbe

Ahogy látszik, Pantheont nem egyszerűen erősítették, hanem a mostanában egyre népszerűbb Adjustment kezelést kapta. A számok változtatásából azt látszik, hogy kicsit csökkentettek a túlélési képességein és az ösvényszakaszának biztonságán, azonban erősítették a Q-ját, hogy jobban tudjon cserélni, valamint gyorsabban tudja takarítani a dzsungelszörnyeket.

Bár Pantheon a VGU-ja után hatalmas népszerűségnek örvendett, az E sebezhetetlenéségen elvétele után jócskán visszaesett a Pick Rate-je SoloQ-ban, a profik között pedig 100%-os tiltási arányról a feledés homályába zuhant. Tavaly kapott egy kis erősítést a dzsungeltakarítására, így a nyári alapszakaszokban ismét előszedték, ez a lendület pedig egészen a világbajnokságig kitartott, ahol legfőképp a vietnami Tran "BeanJ" Van Chinh kezei között láthattuk a Háború istenét. A meta változásai miatt azonban idén megint eltűnt, bár az ERL-ekben és az ausztrál LCO-ban a középső és felső ösvényen is játszották páran, mint Tristana és K'Sante counter.

Az még nem teljesen tiszta, hogy a változtatások mennyire befolyásolják Pantheon erejét az ösvényen, ugyanis az alapstatok változtatásával ért már el a Riot Games visszás eredményeket. Azonban az Attack Speed és Q mana költség csökkentés alapján arra lehet következtetni, hogy a fejlesztők a dzsungel és a középső ösvény felé szeretnék tolni a Törhetetlen lándzsát. Viszont én már annak is örülnék, ha megint feltűnne Pantheon az LEC-ben, a poszt nem számít!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerintetek melyik Pantheon legerősebb role-ja?