Óriási frissítést kapnak az RTX-videokártyák!

Óriási frissítést kapnak az RTX-videokártyák!

Egy újabb szemfényvesztés vagy tényleg hasznos funkció érkezik?

A bejelentés nem váratlanul jött, miután az Nvidia már az év eleji CES-en dobta be a köztudatba a VSR (Video Super Resolution) elnevezésű új algoritmust, ami gyakorlatilag képes feljavítani a Youtube és Netflix videóit. Egyelőre az előzetes információk alapján azoknak élesedik ez a funkció, akik RTX 3000-es vagy 4000-es videókártyával rendelkeznek, de a cég állítása szerint hamarosan a 2000-es modellekhez elérhetővé teszik. Nem kell más tenni a használatához, mint letölteni a legfrissebb, 531.18-as drivert, amivel a funkció élesedik Chrome és Edge böngészőkben. Ezzel pedig úgymond búcsút lehet mondani a 480p felvételeknek.

A VSR tulajdonképpen a DLSS-hez hasonlóan a mesterséges intelligencia segítségével felskálázza a videókat, ez pedig leginkább azoknak lehet igazán hasznos, akik 1440p-s vagy 4K-s monitorokat használnak, mivel ezeken a platformokon a tartalmak 80-90 százaléka még mindig csak maximum 1080p-s. A lényege, hogy az Nvidia kártyái az algoritmus segítségével képes eltüntetni az elmosódott részleteket és kisimítja azokat, de a szavak helyett itt van inkább a bemutató videó az új technológiáról:

Tegyük hozzá gyorsan, hogy ez a megoldás egyelőre még igen gyerekcipőben jár, hiszen a gyorsan mozgó alakzatokkal nem igazán tud mit kezdeni a VSR, így leginkább csak a lassan mozgó tartalmakat tudja feljavítani. Aki pedig esetleg laptopon használná ezt a funkciót, számolhat azzal, hogy többet dolgozik ilyenkor a GPU, tehát a gépek üzemideje ezáltal csökkenhet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: wccftech.com

Kövess Minket!