Ezeket az Oscar-esélyes filmeket élvezhetjük a hétvégén, akár otthonról is

Ezeket az Oscar-esélyes filmeket élvezhetjük a hétvégén, akár otthonról is

A vasárnapi díjátadó előtt összeírtunk egy listát, hogy mikre érdemes odafigyelni a legnépszerűbb streamingoldalakon.

Március első felében a filmművészet legfontosabb eseménye kerül a középpontba és bár talán nem mindenki várja izgatottan az Oscar-gálát, a streamingszolgáltatóknak hála nagyon sok olyan filmet meg lehet tekinteni a mostani hétvégén, melyeket egy vagy több kategóriában is jelöltek. Ráadásul egyre több olyan háztartás van már hazánkban is ahol legalább, de inkább több streaming oldalra is előfizettek, és nem hiányozhat a kínálatból a Netflix, a Disney+, az HBO Max, az Apple+ vagy a SkyShowtime. Már csak azért, mert az otthon kényelme mellett egy mozis kiruccanás is igen költséges lehet már kettő vagy több ember számára. Ha azt vesszük, hogy egy jegy 2500 Forint és mellé még egy üdítő, plusz popcorn kombó még jól esne, akkor ott tartunk 7-8000 ezer is elmehet egy filmre, miközben ebből már az előbb említett szolgáltatások közül többre is előfizethetünk.

Vasárnap este pedig kiosztják a 95. Oscar-gálán a kis szobrocskákat is és kiderül majd melyik volt az elmúlt esztendő legjobb filmje, de ezen kívül 23 kategóriában dől el ki lesz a győztes. A jó hír, hogy a jelöltek közül nagyon sokat meg lehet tekinteni a fentebb leírt streamingszolgáltatóknál. Ezeket igyekeztünk egy csokorba gyűjteni, ha esetleg kedvet kapnátok hozzá, hogy az előttünk álló hétvégén megnézzetek ezek közül néhányat, akkor könnyebb legyen a választás a listából:

Top Gun: Maverick – SkyShowtime

36 esztendővel az első Top Gun filmet követően sikerült Tom Cruiséknak egy olyan folytatást összehozni, amely tényleg elkápráztatta a közönséget. A Maverick alcímet viselő második epizódot 6 kategóriában is jelölték és ezek közül a legnívósabb a legjobb filmek kategóriája. Emellett egyébként a betétdal készítőjét, Lady Gagát is jelölték.

Nyugaton a helyzet változatlan – Netflix

Ez a produkció nem kapott 2022-ben mozis bemutatót, rögtön a Netflixre pakolták fel a készítők és alapvetően az első világháborút hivatott bemutatni. Alapvetően ez egy amolyan újabb feldolgozás, hiszen 1930 után a 70-es években is készítettek már egy ehhez hasonló művet. Sokat várnak vasárnap ettől a filmtől, hiszen 10 kategóriában is jelölték Edward Berger produkcióját.

Tőrbe ejtve – Az üveghagyma – Netflix

Az első felvonása még a mozikban szórakoztatta a nézőket 2019-ben, de a Rian Johnson által rendezett folytatás viszont már csak a streamingszolgáltató oldalára készült. Ez a remek misztikus bűnügyi film viszont csak egyetlen jelölést kapott, a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában.

Szöszi – Netflix

Kicsit érdekes helyzetben van ez a film, hiszen jelölték Arany Málna díjra is. A Netflixre készült produkció majdnem 3 órát ölel fel, és a Marilyn Monroe életét középpontba állító film főszereplője, Ana de Armas az egyik legnagyobb esélyese a legjobb női főszereplő kategória megnyerésének. Ezen kívül egyébként a Szöszit más kategóriában nem lelhetjük fel.

Elvis – HBO Max

Meghalt a Király, éljen a Király. Nagyot tarolt tavaly az Elvis Presley életet bemutató film. A Rock 'n' Roll királyát Austin Butler keltette ismét életre a nagyvásznon, és ezért kapott is egy jelölést a a legjobb férfi főszereplő kategóriában, ráadásul őt tartják az egyik legnagyobb esélyesnek is, hogy hazavigye a trófeát. Már csak azért is, mert nem rég elnyerte a BAFTA díjat is ezért az alakításáért. A film összesen egyébként 8 kategóriában kapott jelölést.

További Oscar-esélyes filmek:

  • Fekete Párduc 2. – Disney+
  • Batman – HBO Max
  • Pinocchio – Netflix
  • Causeway – Apple+
  • Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths – Netflix
  • Minden, ami létezik – HBO Max
  • A szerelem tüze – Disney+
  • Navalnij – HBO Max
  • Argentina, 1985 – Prime Video
  • The Sea Beast – Netflix
  • Pirula Panda – Disney+

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!